Hyppää pääsisältöön

Kovin kotimainen elektrokaksikko palaa new agen voimalla

YleX:n Viikon albumina soi Sin Cos Tanin toinen pitkäsoitto Afterlife. Kuuntele albumi täältä!

Sin Cos Tan - Juho ja Jori // Kuva: Juhani Kenttämaa

Juho Paalosmaan ja Jori Hulkkosen luotsaama elektroduo Sin Cos Tan on ehtinyt jo toisen albumin julkaisuun vuoden sisällä. Afterlife tuo valoa ja kirjavampaa värien spektriä kaihosan elektropopin maailmaan, johon tutustuttiin jo Tummanpuhuvan elokuvallista elektroa Suomen pätevimmältä kaksikolta. Kaksikon kemiat ovat sitkostuneet entisestään, eikä kyseessä ole enää pelkkä projekti.

- Mikä alkoi studiokokeiluna on muodostunut bändiksi, joka on keikkaillut jo toista vuotta. Siinä missä vuosi sitten haettiin, mistä tässä voisi olla kyse, on nyt jalostunut kokonaisuudeksi, josta on muodostunut molemmille musiikillinen prioriteetti, kertoo yli 20-vuotista soolouraansa luotsaava Jori Hulkkonen.

Sin Cos Tan syntyi tarpeesta tehdä musiikillisesti jotain muuta kuin mihin Juho ja Jori olivat tottuneet aikaisemmissa projekteissaan. Sama virtaus jatkuu uudella albumilla, mutta entistä jalostuneemmin.

- Uuden levyn prosessi lähti liikkeelle jo debyyttialbumin tekemisen yhteydessä. Keikkailun myötä alkoi kyteä ajatus astetta valoisamman ja värikkäämmän albumin teosta. Se oli itselle kiinnostavampaa ja avasi palettia enemmän, teorioi Juho uuden albumin kehittymistä, johon Jori jatkaa:

- Halusimme myös löysätä työtapojamme ja tuoda enemmän aikaisempien projektiemme kaikuja ja henkilökohtaista musahistoriaa Afterlife-kokonaisuuteen.

Edelliseen albumiin verrattuna Afterlife ei siis ole niin tiukka ja rajattu kokonaisuus kuin eponyymi debyyttialbumi. Albumin kantava teema nivoutui muutaman avainsanan ympärille, joista keskeisimpänä oli Sin Cos Tan on joutunut limboon, joka ohjasi kokonaisuutta niin musiikillisesti kuin temaattisesti.

- Mystisyys, new age ja tuonpuoleinen olivat käsitteitä, jotka alkoivat pyöriä albuminteon ympärillä, ja päätyivät lopulta useaan kappaleeseen. Olen energia- ja tunnelmaihminen ja ajattelen asioita henkisellä tasolla. Limbon teema oli niin vahva, ja se käänsi valmistuessaan kokonaisuutta mystisempään suuntaan. Tuonpuoleinen on niin kiehtova sekä monitulkintainen asia muussakin kuin synkistelymielessä, että lopputulos ohjautui kuin itsestään sekä musiikillisesti että temaattisesti tähän suuntaan, summaa Juho.

Kuuntele Sin Cos Tanin Juhon ja Jorin kertomuksia ja mietteitä Afterlife -albumista kuluvalla viikolla YleX:stä joka arkipäivä Uuden musiikin aamu- sekä iltavuorossa!

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu