Hyppää pääsisältöön

Johan on ruotsalaismimmillä keuhkot!

Blues Pillsin Devil Man soi Uuden musiikin iltavuoron Juhani Kenttämaan Viikon tehona! Kuuntele näyte:

Blues Pills // Kuva: https://www.facebook.com/BluesPills

Oletko aina halunnut palata ajassa hippien kulta-aikaan, Woodstockin sydämeen vastaanottamaan vapaan elämän ja rakkauden illuusiota? Nyt siihen tarjoutuu mahdollisuus, kun ruotsalaisamerikkalaisranskalainen nelikko, Blues Pills tarjoaa tuon ajan parhaat musiikilliset vivahteet yhdessä paketissa.

Etnisesti huonolta vitsin alulta kuulostava kokoonpano perustettiin Ruotsin Örebrossa vuonna 2011. Blues Pills onnistuu siinä, missä retrorockin monet muut yrittäjät eivät - uskomattoman upean lauluäänen omaavan keulakuvan lanseeraamisessa. Erin Larsson on intensiivinen sekoitus amerikkalasilegendoja, Aretha Franklinia sekä Janis Joplinia. Lähin yhteys modernin rockin temmeltäjiin löytyy Jo on mimmillä valtavat keuhkot!. Musiikillisesti bändi seilaa saumattomasti niin Jimi Hendrixin psykedeelisen bluesin sekä Led Zeppelinin konstailemattoman rockin vesillä lunastaen paikkansa legendojen varjossa.

Devil Man on kliseinen tarina ihmisen ahneudesta ja mammonasta, missä paha saa palkkansa. Se onnistutaan kuitenkin kertomaan tarinansa voimalla, joka saa koko maailman kuuntelemaan. Rouheus ja juurevuus ovat kalpeita vertauksia siitä, mihin tämä nelikko pystyy musiikillaan.

Oletko tyystin kyllästynyt ruotsalaisten retrotunnelmointiin, vai uppoaako uuden ajan hippiestetiikka sinuun kuin psykedelia pitkätukkaan?

Kuuntele biisi kokonaisuudessaan arkipäivisin n. klo 17.50 sekä 18.50, ja kommentoi alle, shoutboxiin tai tekstiviestillä 17176 (0,40€).