Hyppää pääsisältöön

Nuorille tarjolla yli 15 000 työ- ja harjoittelumahdollisuutta!

15 027 lupasta annettu - tavoite 10000
15 027 lupasta annettu - tavoite 10000 Kuva: Tero Juuti työllistäminen

Nuorille. Nyt! -kampanjassa on ylitetty 15 000 työ- ja harjoittelupaikan rajapyykki. Kampanjan aikana nuorille on tarjottu 15 027 työ-, kesätyö-, oppisopimus- ja harjoittelupaikkaa. Tällä viikolla suurimman lupauksen teki Vastuullisessa kesäduunissa mukana oleva Espoon kaupunki, joka lupasi noin 700 paikkaa nuorille tekijöille.

Suunta-palvelun kautta on tavoitettu yli 400 nuorta. Viime viikolla eteenpäin ohjattiin 53 neuvoa tarvitsevaa. Määrä on suuri, sillä yksi syrjäytynyt nuori maksaa valtiolle 1,2 miljoonaa euroa.

Nuorille. Nyt! -kampanjan viimeinen viikko huipentuu 3.11 klo 19.45 nähtävään kampanjan päätösohjelmaan TV1:ssä. Päätösohjelman teemana ovat nuorten unelmat, joista lilsätietoa antaa uunituore tutkimus. Ohjelman juontajina toimivat Marika Makaroff ja Arto Nyberg ja mukana on myös iso joukko kampanjassa esiintyneitä nuoria, kuten rap-artisti Mikael Gabriel, Hilton! -dokumentin Mira Kinnunen sekä Sivuraitella -sarjan Ilja Pitkälä.

Teksti: Mirva Lahtimaa 28.10.2013

  • Nuorten Duuniringistä apua arkeen

    Duunirinki on 4H-yhdistyksen alaisuudessa toimiva työnvälitystiimi, jonka kautta 15 – 20 -vuotiaat nuoret saavat työkokemusta ja omaa rahaa. Työtehtävien perusvalmiuksien lisäksi Duunirinki-koulutuksissa käydään läpi työelämässä tarpeellisia vuorovaikutustaitoja, jotka tuovat itsevarmuutta, ja antavat valmiuksia työelämään.

  • Yksinäisyyden voi selättää!

    Viime viikon teemamme käsitteli yksinäisyyttä ja sitä, voiko siitä päästä eroon. Kysymykseemme ”Onko yksinäisyys elinkautista?”, vastaus kuului, ei ole.