Hyppää pääsisältöön

Työpaikkakiusa ajoissa pöydälle

Suomen kuuluisimman työpaikkakiusaamistapauksen - Hilkka Ahde vastaan Timo Räty ja AKT - pääkäsittely alkaa Helsingin käräjäoikeudessa parin viikon kuluttua. Syyttäjä katsoo, että AKT:n entinen puheenjohtaja Timo Räty syyllistyi tahallaan työturvallisuusrikokseen ja pahoinpitelyyn Hilkka Ahteen kohtelussa työpaikalla.

Syytteen mukaan Räty on vahingoittanut Ahteen terveyttä muun muassa huutamalla ja täydellisellä mykkäkoululla.

Syyttäjä vaatii myös Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitolta 80 000 euron yhteisösakkoa. AKT:n valtuuston entistä puheenjohtajaa ja hallituksen entistä varapuheenjohtajaa syytetään työturvallisuusrikoksista ja vammantuottamuksesta. Syytteet perustuvat siihen, että heillä oli asemansa vuoksi velvollisuus toimia tilanteen korjaamiseksi.

Työpaikkakiusaaminen vaikuttaa koko työyhteisön hyvinvointiin ja työvireeseen. Pitkittyneitä riitoja seuraavat usein pitkät sairaslomat. Pahimmillaan joku jättää tai pakotetaan jättämään koko työyhteisö.

Työnantajan rahaa palaa sairaslomiin, sijaisiin, uuden työntekijän rekrytointiin. Mainekin voi mennä. Kiusattu saattaa menettää työkykynsä lopullisesti. Koko yhteiskunta osallistuu kustannuksiin, jos asia menee oikeuteen saakka. Poliisille, syyttäjille ja oikeuslaitokselle se tietää kuukausien työmäärää. On resurssien tuhlaamista, jos epämiellyttävien ja piinallisten ristiriitojen selvittely ulkoistetaan pois kiusaamisen alkulähteeltä, työpaikalta. AKT-tapauksen jälkeen kaikille pitäisi olla selvää, että huonoon työilmapiiriin tulisi puuttua ajoissa.

Työterveyslaitoksen johtava asiantuntija Maarit Vartia linjaa MOT: Työpaikkakiusatun toivoton taival -ohjelmassa, että kiusaamiseen pitäisi puuttua kahden viikon sisällä. Jos esimies on jäävi käsittelemään asiaa, hänen pitää delegoida asia esimerkiksi ylemmälle esimiehelle tai työterveyshuollolle. Osapuolia on kohdeltava tasapuolisesti ja puolueettomasti.

Vartian mukaan koko työyhteisöllä pitäisi olla nollatoleranssi epäasiallisen kohtelun suhteen. Esimerkiksi AKT:n tapauksessa esitutkinnassa kävi ilmi, että käytännössä jokainen liiton keskustoimistolla työskennellyt tiesi hankalasta tilanteesta. Ahteen mukaan epäasiallinen kohtelu alkoi vuonna 2005. Käräjillä ollaan vasta nyt, kahdeksan vuotta myöhemmin.

Kommentit