Hyppää pääsisältöön

Vuoden isät tanssivat Lambadaa ja puhuvat isyydestä

Kuka on hyvä isä? Yksi tapa selvittää se on järjestää Vuoden isä -kisa, jossa isät esittelevät sääriään korkokengissä ja tekevät hienoja kampauksia naisille. Vakavampaa ja syvällisempää käsittelyä isyyteen tarjoaa Mirja Pyykkö vieraineen keskusteluohjelmassaan.

Helmenkalastajissa seurataan Tampereen Ilves-naisten järjestämää leikkimielistä Vuoden isä -kilpailua. Pääpalkintoa päätöntä Venusta ei ole ihan helppo voittaa. Sen ansaitseminen pitää osoittaa muun muassa piirtämällä ihannenaisen kuva, tupsuttamalla naisten hiuskarvoja ja Lambadan tahtiin tanssimalla.

Mairittelevasta Vuoden isä -tittelistä kilpailevat Timo Parvela ja Markku Ropponen keskustelevat Mirja Pyykön kanssa isyydestä.

Miehet puhuvat muun muassa pelosta, joka syntyy, kun tietää tulevansa isäksi. Parvela kertoo juoneensa kokonaisen viinipullon puoli tuntia sen jälkeen, kun oli kuullut vaimonsa positiivisesta raskaustestistä. Hän myös miettii, voiko poikalasta sanoa söpöliiniksi samalla tavalla kuin tyttölasta. Ropponen lohduttelee, että aivan vapaasti voi.

Puheenaiheena ovat myös vastasyntyneen lapsen sylissä pitäminen sekä ensimmäiset sanat, joita käärölle lausutaan. Varsin käyttökelpoiseksi ja erittäin käytetyksi osoittautuu yksinkertainen ”Kukas se siellä on”.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto