Hyppää pääsisältöön

Vuoden isät tanssivat Lambadaa ja puhuvat isyydestä

Kuka on hyvä isä? Yksi tapa selvittää se on järjestää Vuoden isä -kisa, jossa isät esittelevät sääriään korkokengissä ja tekevät hienoja kampauksia naisille. Vakavampaa ja syvällisempää käsittelyä isyyteen tarjoaa Mirja Pyykkö vieraineen keskusteluohjelmassaan.

Helmenkalastajissa seurataan Tampereen Ilves-naisten järjestämää leikkimielistä Vuoden isä -kilpailua. Pääpalkintoa päätöntä Venusta ei ole ihan helppo voittaa. Sen ansaitseminen pitää osoittaa muun muassa piirtämällä ihannenaisen kuva, tupsuttamalla naisten hiuskarvoja ja Lambadan tahtiin tanssimalla.

Mairittelevasta Vuoden isä -tittelistä kilpailevat Timo Parvela ja Markku Ropponen keskustelevat Mirja Pyykön kanssa isyydestä.

Miehet puhuvat muun muassa pelosta, joka syntyy, kun tietää tulevansa isäksi. Parvela kertoo juoneensa kokonaisen viinipullon puoli tuntia sen jälkeen, kun oli kuullut vaimonsa positiivisesta raskaustestistä. Hän myös miettii, voiko poikalasta sanoa söpöliiniksi samalla tavalla kuin tyttölasta. Ropponen lohduttelee, että aivan vapaasti voi.

Puheenaiheena ovat myös vastasyntyneen lapsen sylissä pitäminen sekä ensimmäiset sanat, joita käärölle lausutaan. Varsin käyttökelpoiseksi ja erittäin käytetyksi osoittautuu yksinkertainen ”Kukas se siellä on”.

Kommentit