Hyppää pääsisältöön

Antti Tuisku: Kokoelmalevy oli jossain määrin tekohengitystä uralleni

Antti Tuisku sanoo, että uran vaikeimpia hetkiä on ollut vuoden 2007 kokoelmalevyn julkaisu sekä menestyksen hiipuminen.

Antti Tuisku

YleX Iltapäivässä käsiteltiin tänään muun muassa Antti Tuiskun uran vaikeimpia hetkiä, kun poppari kävi Ainon ja Jennin haastattelussa. Poppari muistelee viitisen vuotta sitten julkaistua Aikaa-kokoelmalevyä.

- Se oli jossain määrin tekohengitystä, kun vuoden 2007 lopussa julkaistiin kokoelmalevy. Sitä alkaa miettimään asioita, kun siinä kohtaa huomaa, että levy ei myy, eikä keikoilla käy hirveästi ihmisiä. Tajusin, että nyt ei ole enää mitään apua mistään Idols-titteleistä.

Tuisku nousi pinnalle Suomen kaikkien aikojen ensimmäisestä Idols-tuotannosta ja muistaa vieläkin, miten vaikea pala se oli joillekin rock-uraa kellareissaan rakentaville muusikoille. Idolsin, kun kuvitellaan takaavan automaattisesti hurjan menestyksen.

- Voin lohduttaa niitä, jotka edelleen näin miettivät, että on aivan pirun vaikeata pitää lippua korkealla äkkiä tulevan menestyksen jälkeen. Jälkeenpäin mietittynä olisi voinut olla helpompaa rakentaa uraa pikku hiljaa ja saavuttaa joku lakipiste jossain kohtaa ja yrittää pysytellä siellä.

Oman kasvunsa artistiuteen Antti sanoo tapahtuneen kokoelmalevyn julkaisua seuranneena vuonna. Hänet kiinnitettiin poikabändistä kertovaan Altar Boyz -musikaaliin ja se opetti nöyryyttä.

- Yhtäkkiä olin samalla viivalla muiden kanssa, enkä sanellutkaan itse omaa aikatauluani. Sen jälkeen tajusin, että haluan tehdä tätä työtä. Haluan laulaa. Nyt mulla alkaa vasta olla tarinoita ihmisille kerrottavaksi. Siitä alkoi määrätietoinen artistiksi kasvaminen.

Lähteet: YleX Iltapäivä