Hyppää pääsisältöön

Helsinki jälleen MTV-gaalan perässä: Hakukuvio selkiytyy vuoden loppuun mennessä

Helsinki odottaa vielä valtion vahvistusta rahalliselle tuelle. Sen jälkeen lähdetään taas tavoitteleemaan MTV Europe Music Awards -gaalaa.

Duudsonit MTV EMA 2010 -gaalassa. // Kuva: MTV

Helsingin kaupunki hakee MTV Europe Music Awards -gaalan isännyyttä joko vuodeksi 2015 tai 2016, mikäli valtio maksaa osan kustannuksista. Kaupungin tapahtumapäällikkö Saila Machere odottaa lopullista sinettiä vuoden loppuun mennessä. Valtion puolikas isäntäkaupungin kustannuksista on 750 000 euroa. Ainakin Hartwall Areena sopisi hyvin gaalanäyttämöksi.

- Aiempina vuosina gaalaa on järjestetty hyvin Hartwall Areenan kaltaisissa paikoissa, mitä tulee tekniseen toteutukseen. Tietysti, jos löydetään uusi tapa toteuttaa tapahtuma, niin voihan se olla joku muukin, Machere kertoo YleX:lle.

Tapahtumapäällikön mielestä MTV Europe Music Awards on ainutlaatuinen tapa kohdistaa parrasvalot Helsinkiin. Panostusta tarvitaan, että Helsingistä tulisi Pohjoismaiden ykköskohde, kun nuoret suunnittelevat matkustamista, opiskelupaikkaa tai esimerkiksi yrityksen perustamista, Machere listaa.

- Millä muulla keinolla me saisimme maailman esikuvat ja starat tänne yhtä aikaa, kysyy Machere.

- Sen lisäksi hotellit ovat täynnä ja se koko tuotanto tehdään pääasiallisesti kotimaisin voimin. Se jättää rahaa tänne. Samalla voimme näyttää, mitä me osaamme. Täällä on paljon osaamista, mahtavat ihmiset ja tämä on easy going -kaupunki, johon kannattaa tulla.

Koko MTV-gaalan budjetti on noin 10-15 miljoonaa euroa, josta isäntäkaupungin osuus on 1,5 miljoonaa euroa. Helsinki haki isännyyttä viimeksi vuonna 2011.

Tänä vuonna MTV EMA järjestetään Amsterdamissa.