Hyppää pääsisältöön

Laserskaterin legenda

Naamioitunut rullaluisteleva supersankari Laserskater on partioinut Helsingin katuja vuodesta 1996 alkaen. Mutta mistä luistelevan hyväntekijän legenda sai alkunsa? Puoli seitsemän -ohjelman toimittaja Anna-Reeta Eksymä kokeili uraa supersankarina ja tapasi samalla tämän Suomen ainoan tosielämän supersankarin.

Aloittelevan supersankarin tulee ensimmäiseksi luoda itselleen täydellinen alter ego ja tietenkin sankaria itseään kuvastava asu. Asu onkin parhaimmillaan myös hauska ja luo samalla iloa tavallisille ihmisille.

Seuraavaksi sankarin täytyy määritellä itselleen toiminta-alue ja tietenkin toimintamalli. Alussa on hyvä tietää omat rajansa. Aloittelijan ei parane lähteä suin päin sotaan. Potkulautasankarin uraa kokeileva Eksymä saakin pian tuta turhan hätäilynsä seuraamukset. Onneksi auttaja löytyy läheltä!

Suomen ainoa tosielämän supersankari Laserskater auttaa Eksymän nopeasti takaisin laudalleen. Rullaluisteleva legenda antaa toimittajalle myös haastattelun, jossa kertoo oman tarinansa.

Kaiken taustalla on rakkaus rullaluisteluun ja sarjakuviin. Laserskaterin sankaritoimintamalli pitää sisällään muun muassa katusoittajien tippaamista, turistien neuvomista ja vaikkapa ambulanssin paikalle kutsumista.

"Hyvin monenlaista tällaista public service -toimintaa", sankari kertoo. "Rullaluistelu on jo itsessään hauskaa ja kaksin verroin hauskempaa se on kun saa auttaa muita."

Tietolaatikko

Artikkelin ensimmäisestä videoklipistä on leikattu äänilevymusiikkia tekijänoikeudellisista syistä.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto