Hyppää pääsisältöön

Laserskaterin legenda

Naamioitunut rullaluisteleva supersankari Laserskater on partioinut Helsingin katuja vuodesta 1996 alkaen. Mutta mistä luistelevan hyväntekijän legenda sai alkunsa? Puoli seitsemän -ohjelman toimittaja Anna-Reeta Eksymä kokeili uraa supersankarina ja tapasi samalla tämän Suomen ainoan tosielämän supersankarin.

Aloittelevan supersankarin tulee ensimmäiseksi luoda itselleen täydellinen alter ego ja tietenkin sankaria itseään kuvastava asu. Asu onkin parhaimmillaan myös hauska ja luo samalla iloa tavallisille ihmisille.

Seuraavaksi sankarin täytyy määritellä itselleen toiminta-alue ja tietenkin toimintamalli. Alussa on hyvä tietää omat rajansa. Aloittelijan ei parane lähteä suin päin sotaan. Potkulautasankarin uraa kokeileva Eksymä saakin pian tuta turhan hätäilynsä seuraamukset. Onneksi auttaja löytyy läheltä!

Suomen ainoa tosielämän supersankari Laserskater auttaa Eksymän nopeasti takaisin laudalleen. Rullaluisteleva legenda antaa toimittajalle myös haastattelun, jossa kertoo oman tarinansa.

Kaiken taustalla on rakkaus rullaluisteluun ja sarjakuviin. Laserskaterin sankaritoimintamalli pitää sisällään muun muassa katusoittajien tippaamista, turistien neuvomista ja vaikkapa ambulanssin paikalle kutsumista.

"Hyvin monenlaista tällaista public service -toimintaa", sankari kertoo. "Rullaluistelu on jo itsessään hauskaa ja kaksin verroin hauskempaa se on kun saa auttaa muita."

Tietolaatikko

Artikkelin ensimmäisestä videoklipistä on leikattu äänilevymusiikkia tekijänoikeudellisista syistä.

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto