Hyppää pääsisältöön

Laserskaterin legenda

Naamioitunut rullaluisteleva supersankari Laserskater on partioinut Helsingin katuja vuodesta 1996 alkaen. Mutta mistä luistelevan hyväntekijän legenda sai alkunsa? Puoli seitsemän -ohjelman toimittaja Anna-Reeta Eksymä kokeili uraa supersankarina ja tapasi samalla tämän Suomen ainoan tosielämän supersankarin.

Aloittelevan supersankarin tulee ensimmäiseksi luoda itselleen täydellinen alter ego ja tietenkin sankaria itseään kuvastava asu. Asu onkin parhaimmillaan myös hauska ja luo samalla iloa tavallisille ihmisille.

Seuraavaksi sankarin täytyy määritellä itselleen toiminta-alue ja tietenkin toimintamalli. Alussa on hyvä tietää omat rajansa. Aloittelijan ei parane lähteä suin päin sotaan. Potkulautasankarin uraa kokeileva Eksymä saakin pian tuta turhan hätäilynsä seuraamukset. Onneksi auttaja löytyy läheltä!

Suomen ainoa tosielämän supersankari Laserskater auttaa Eksymän nopeasti takaisin laudalleen. Rullaluisteleva legenda antaa toimittajalle myös haastattelun, jossa kertoo oman tarinansa.

Kaiken taustalla on rakkaus rullaluisteluun ja sarjakuviin. Laserskaterin sankaritoimintamalli pitää sisällään muun muassa katusoittajien tippaamista, turistien neuvomista ja vaikkapa ambulanssin paikalle kutsumista.

"Hyvin monenlaista tällaista public service -toimintaa", sankari kertoo. "Rullaluistelu on jo itsessään hauskaa ja kaksin verroin hauskempaa se on kun saa auttaa muita."

Tietolaatikko

Artikkelin ensimmäisestä videoklipistä on leikattu äänilevymusiikkia tekijänoikeudellisista syistä.

Kommentit
 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

 • Vodkaa, komisario Palmu! Pala YYA-Suomea tallentui filmille parodian keinoin

  Neljäs Palmu-elokuva valmistui vuonna 1969

  Matti Kassila ohjasi vuonna 1969 neljännen Palmu-elokuvansa, joka tiukimman koulukunnan mielestä ei ole Palmu-elokuva ollenkaan. Mika Waltarihan ei osallistunut enää tämän elokuvan tekoon. Tuloksena olikin siis jotakin ihan muuta: pistämättömän hauska ajankuva Suomesta, josta idänsuhteiden herkistämien valtiovallan ja tv:n parista löytyi runsaasti herkullista parodioitavaa.

 • Tellervo Koivisto puhuu naisten ja kiusattujen puolesta – pitkästä liitosta elävät rakkaus ja huumori

  Nasevaa pakinointia ja herkkää tarinointia ohjelmissa.

  Tellervo Koivisto sanailee suoraan kameralle verotuksesta ja tasa-arvosta, kommentoi viistosti puolisonsa edesottamuksia dokumentissa ja avaa ajatuksiaan sekä rakkaita ja raskaita elämänvaiheita haastatteluissa. Yhteinen elämä Mauno Koiviston kanssa antoi kummallekin mahdollisuuden vaikuttaa yhteiskuntaan omalla tavallaan. Tosin puoliso kutsui vahvasti argumentoivaa vaimoaan myös "anti-muusaksi". Rakkaus, huumori ja kohdatut vastoinkäymiset liimasivat parin yhteen.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto