Hyppää pääsisältöön

JVG auttaa jalkapalloilijaa musiikin teossa

YleX Iltapäivän Rytmibarometrivieraana kävi jalkapalloilija Nikolai Alho, joka toi mukanaan uuden Standing Right Here -kappaleen.

Nikolai Alho

YleX Iltapäivän Rytmibarometrissa kuultiin tänään uunituoretta kotimaista musiikkia, kun esittelyyn pääsi jalkapalloilijanakin tunnetun Nikolai Alhon kappale Standing Right Here. Uuden Musiikin Iltavuoron Pirita Pykäläinen löysi tästä Futiskentältä ponnistava Nikolai Alho hallitsee myös räppikikkailunvaikutteita muun muassa Kendrick Lamarista ja Drakesta. Nikolai Alho allekirjoittaa vaikutteet.

- Tykkään niin sanotusta new schoolista eli melodisemmasta räpistä, Alho kertoo.

20-vuotias Nikolai Alho on "siviiliammatiltaan" jalkapalloilija. Mies on juniori-ikäisestä saakka edustanut Helsingin Jalkapalloklubia, eli HJK:ta, joka voitti tänä vuonna historiansa 26. Suomen mestaruuden. Mutta mikä sai jalkapalloilijan tekemään musiikkia?

- Musaa olen tehnyt jo pitkään ja nyt se on lähtenyt kunnolla liikkeelle. Toi biisi lähti siitä, että halusin tuoda esiin muusikoita ja jalkapalloilijoita, jotka ovat luoneet jotain makeeta omalla tavalla tyhjästä. Naiset ei ollut syy musiikin tekemiseen, Alho nauraa.

Alho kertoi YleX Iltapäivälle haaveilevansa ammattijalkapalloilijan urasta ulkomailla. Hän on kuitenkin työstämässä uutta musiikkia, vaikka jalkapallo menee tällä hetkellä tärkeysjärjestyksessä edelle.

- Tämän vuoden puolella on tulossa uutta musiikkia. Ennen olen duunannut kaiken itse, mutta nyt Jare ja VilleGalle on messissä jeesaamassa, iso kiitos niille!

Lähteet: YleX Iltapäivä