Hyppää pääsisältöön

17-vuotiaana Mari ei vielä tiennyt, että hänestä tulisi Kwanin Mariko

Sibelius-lukiossa opiskeleva 17-vuotias Mari puhui tulevaisuudestaan ja lauloi hennolla äänellä 1990-luvun nuortenohjelmassa. Hän ei vielä silloin tiennyt, että neljä vuotta myöhemmin Suomi tuntisi hänet Kwan-yhtyeen Marikona.

Talking Heads -ohjelmassa hänelle niin tunnusomaisen nenärenkaan juuri ottanut Mari epäilee olevansa aikuisena "jossain duunissa" ja asuvansa ulkomailla. Tämän jälkeen Mari laulaa Ani DiFrancon Roll With It -kappaletta ilman säestystä.

Ohjelmassa muun muassa Apulannan poikien kanssa hengaileva Mari nousi julkisuuteen neljä vuotta myöhemmin Marikona hip hop -yhtye Kwanin myötä. Hänen ja viiden miehen bändin esikoislevy Dynasty (2001) myi platinaa ja sen ensimmäinen single oli Padam.

Myöhemmin Mariko lähti soolouralle. Ensimmäisen sooloalbumin tunnetuimpia kappaleita oli Unstoppable (2008).

Vaikka 17-vuotias Mari ei vielä täysin tiennyt, mitä tulevaisuus toisi tullessaan, ulkomailla asumisesta tyttö oli oikeassa.

Teksti: Sonja Fogelholm