Hyppää pääsisältöön

Ekomies pelastaa maailmaa

Ekoisti-ohjelman ekovalistaja supersankari Ekomies opetti 1990-luvulla suomalaisille miten maailma pelastuu.

Toimittaja Timo Vottosen hahmo jakoi tietoa kierrätyksen ja luonnonsuojelun iloista ja varoitti roskaamisen ja tuhlaamisen vaaroista.

Metsään ei saa jättää roskia, sillä säilykepurkkiin voi vaikka ketunpoikaset saada kuolettavia haavoja, valtimo poikki, kanttu vei, valisti Ekomies metsää roskaavaa miestä.

Öljynsuodattimessa on vielä runsaasti öljyä, eikä sitä saa heittää roskiin. Se pitää viedä kierrätykseen. Muovin polttamisella on kauaskantoiset seuraukset luonnolle ja sähkösaunan ajastaminen liian pitkäksi aikaa tuhlaa energiaa.

Teksti: Juhana Säilynoja

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto