Hyppää pääsisältöön

Juontajat

Anne ja Ile
Anne ja Ile Kuva: Yle umk14

YleX-tähdet Anne Lainto ja Ile Uusivuori jatkavat UMK-juontajina. Myös he uudistuvat uuteen UMK-kauteen ja ovat pestistä silminnähden innoissaan. Molemmat hehkuttavat UMK-lähetysten sähköistä fiilistä ja kisan ennakoimattomuutta. ”Fiilis on ihan mieletön! Kukaan ei tiedä, minkälaisia biisejä ja artisteja ohjelmasta nousee yleisön lemppareiksi ja kuka tuomareista möläyttää parhaimmat mielikuvat ilmoille”, Anne kihertää ja jatkaa: ”Biisi, esitys ja artisti ovat ainoat asiat, jotka merkitsevät.” UMK:n stylistina nähdään niin ikään edelliseltä UMK-kaudelta tuttu Tommy Kilponen.

Haastattelu

Mikä innostaa teitä UMK:ssa niin paljon, että halusitte jatkaa juontajina kaudella -14?

Anne: Musta tää on niin hieno formaatti. Sen sijaan, että etsitään pelkkää laulajaa, etsitään koko pakettia, jolla on ennen kaikkea hyvä biisi. Oon todella kova uuden musiikin kuluttaja ja on mielenkiintoista olla ekana näkemässä ja kuulemassa, miten uusi musiikki löytää kuulijansa ja faninsa. Biisi, esitys ja artisti ovat ainoat asiat, jotka merkitsevät. Olin myös mukana Euroviisuissa Ruotsissa keväällä ja huumaannuin viisufiiliksestä.

Ile: UMK:ssa mua innostaa uusien artistien seuraaminen, Anne Lainto ja kaikki ne miljoonat eurot, mitä tästä saa.

Miten UMK-juontaja uudistuu uuteen kauteen?

Ile: Mulla on ainakin uus letti. Jokainen kausi sinänsä on erilainen riippuen uusista loistavista esiintyjistä. Olen myös ajanut kainalokarvani.

Anne: Tommy Kilponen jatkaa meidän asustamista ja mä hoipun koroissani vimosen päälle tyylikkäänä uusimman muodin mukaan. Mä myös olen uudistanut otsatukkani ja kurkin katsojia sen alta. Toivotaan ettei se kasva niin pitkäksi, etten näe sieltä
enää mitään.

Mitä odotat tältä kaudelta?

Anne: Odotan todella kovia biisejä sekä hienoja esityksiä. Viime vuonna Kristalla oli upea iso show ja toivon, että se yllyttää esiintyjiä panostamaan myös kokonaisuuteen.

Ile: Mä odotan entistä enemmän sellaisia artisteja, joista voisi pienellä kehityksellä tulla vaikka mitä. Mä veikkaan, että meininki yleisesti on rennompaa, kun ohjelma on tuttu tekijöille ja katsojille.

Mikä on sinun märkä uni alkavasta kaudesta?

Anne: Se, että sieltä löytyisi niin tajunnanräjäyttävä biisi, ettei olisi kysymystäkään, missä ensi vuoden viisut pidetään!

Ile: Ei lisättävää.

Miten valmistaudut UMK14-kauteen?

Ile: Joogaan ja hoidan chakrojani juomalla yrttiteetä lootusasennossa... Mä synnyin valmiina. Ei tarvitse sen kummemmin kelata.

Anne: Mä puolestani alan jo nyt totuttaa jalkoja Tommyn valitsemiin killeri-korkoihin, joihin en edes viime kaudella tottunut.

Kuvaile tunnetta, kun pääset stailattuna kameroiden eteen aloittamaan uuden kauden lähetykset.

Anne: Fiilis on ihan mieletön! Kukaan ei tiedä, minkälaisia biisejä ja artisteja ohjelmasta nousee yleisön lemppareiksi, kuka tuomareista möläyttää parhaimmat mielikuvat ilmoille ja minkälaisissa mekoissa ja koroissa Tommy Kilponen laittaa mut sipsuttelemaan. Jännittää myös, sillä jouduttiin Ilen kanssa todella vaativan tehtävän eteen, kun meidät laitettiin kävelemään jyrkkiä portaita ja puhumaan samaan aikaan.

Ile: Se on kihelmöivää jännitystä. Voisin kuvitella, että hiukan samanlaista jos suutelisi Englannin kuningatar Elisabeth II kanssa.

Millainen merkitys stailauksella on työssäsi?

Ile: Stailaus antaa mulle hyvässä suhteessa hiukan erilaisen roolin viemättä kuitenkaan omaa persoonaa kokonaan pois.

Anne: Mä olen tottunut maihareihin, tennareihin, farkkuihin ja t-paitoihin. Mun tyyli on aina kumartanut enemmän rokkiin ja grungeen, seksikkyys lähtee mun mielestä asenteesta. UMK:ssa mulle lyödään korot jalkaan ja piukka mekko päälle, joten liikutaan todella vahvasti mun mukavuusalueen ulkopuolella. Mulle tällaisen stailin pitäminen on hankalaa, mutta mä otan sen haasteena ja koetan kantaa sen, mitä mulle annetaan. Toisaalta on hauska kokeilla ladylookia, sillä muulloin en tällaisia vermeitä käyttäisi. Eikä mua tunnisteta kadullakaan UMK-juontajaksi, kun vaihdan mekot ja korkkarit maihareihin ja nahkatakkiin.

Kumpi teistä saa kunnian lausua UMK14-kauden ensimmäiset sanat?

Anne: En muista yhtään, olinkohan se mä?

Ile: Toivottavasti mä! Äänes eka äänes vika.

 • Softengine on UMK-voittaja ja Suomen euroviisuedustaja 2014

  Superjännittävä UMK-finaali huipentui Espoon Barona Areenalla, kun yleisö- ja tuomariäänin Softengine kappaleellaan Something Better ylsi UMK-voittajaksi ja edustamaan Suomea ensi toukokuussa Eurovision laulukilpailuun Kööpenhaminaan.

 • Krista Siegfrids tähdittää UMK:n tiheätunnelmaista finaalia

  Kahdeksan biisiä, kahdeksan esittäjää – vain yksi lähtee tuomari- ja yleisöäänin edustamaan Suomea Eurovision laulukilpailuihin Kööpenhaminaan toukokuussa. Suora lähetys nähdään lauantaina 1.2. Yle TV2:ssa, Yle Radio Suomessa, Yle Radio Vegalla ja Yle X3M:llä klo 21 lähtien.

 • UMK - Semifinaalin tulokset

  Huiman intensiivisessä suorassa lähetyksessä yleisöäänin finaaliin menivät Lauri Mikkola: Going Down, Clarissa feat. Josh Standing: Top Of The World, Mikko Pohjola: Sängyn reunalla, MadCraft: Shining Bright, MIAU: God/Drug sekä Hukka ja Mama: Selja . UMK-finaalin suora lähetys Barona areenalta nähdään Yle TV2:ssa ja Yle HD:ssa la 1.2. klo 21.00.

 • Semifinaalin esiintymisjärjestys ja äänestysnumerot

  UMK-jännitys tiivistyy ensi lauantaina 25.1. Yle TV2:ssa klo 21, kun kahdeksan UMK-artistia kisaavat paikasta finaaliin. Viimeisiä finaalipaikkoja tavoittelevat MadCraft, Hukka ja Mama, Lauri Mikkola, Jasmin Michaela, Dennis Fagerström, MIAU, Mikko Pohjola sekä Clarissa feat. Josh Standing. Yleisöllä on kaikki valta lauantaina, sillä kuusi artistia pääsee finaaliin ainoastaan yleisön äänillä.