Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote: Tässä ovat Uuden Musiikin Kilpailun tuomarit ja juontajat!

Uuden Musiikin Kilpailussa nähdään tälläkin kaudella nimekäs ja vaikutusvaltainen tuomarinelikko: Toni Wirtanen, Redrama, Aija Puurtinen ja Tomi Saarinen. Juontajina jatkavat valovoimaiset YleX-tähdet Ilkka Uusivuori ja Anne Lainto.

Redrama on arvostettu ja moneen kertaan palkittu rap-artisti sekä yksi Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -nimeä kantavan, supersuositun muusikkoryhmän keulakuvista. Redrama työstää parhaillaan uutta levyä, joka näkee päivänvalon helmikuussa 2014. Lue Redraman ajatuksia tämän vuoden ohjelmasta.

Toni Wirtanen on kiistatta yksi Suomen tunnetuimmista rockmuusikoista. Parhaiten hänet tunnetaan Apulanta-yhtyeen keulakuvana, biisintekijänä, laulajana ja kitaristina. Lue Toni Wirtasen mietteet uudesta kaudesta.

Aija Puurtinen on Honey B. & T-Bones -yhtyeen karismaattinen laulaja, arvostettu musiikin tohtori ja Sibelius-Akatemian popjazz–laulun lehtori. Parhaillaan Puurtinen vaikuttaa Valtion Musiikkitoimikunnan arvovaltaisena puheenjohtajana ja valmistelee uutta albumia.

Tomi Saarinen on yksi suomalaisen musiikkibisneksen vaikutusvaltaisimmista henkilöistä. YleX:n moneen kertaan palkittu musiikkipäällikkö toimii nykyisin YleX:n ohjelmapäällikkönä.

Myös juontajat ovat innoissaan tulevasta kaudesta: lue Ilen ja Annen haastattelut.

UMK:ssa 12 artistia kilpailee pääsystä Euroviisuihin toukokuussa 2014. Katso kisaa lauantaisin klo 21.00 28.12. alkaen Yle TV2:ssa.
Huikea finaalitaisto käydään 1.2. kahdeksan kisaajan kesken, jolloin Barona Areenan lavalle nousee myös joukko vierailevia tähtiä.

Uuden Musiikin Kilpailun kilpailijat kaudelle 2014 julkistetaan tiistaina 10.12. Merkitse kalenteriisi.

Lisätiedot:
Anssi Autio, 040 749 0047, anssi.autio@yle.fi
Haastattelupyynnöt:
Mari Wainio, 040 828 0508, mari@mellakkahelsinki.fi

yle.fi/umk
www.facebook.com/UudenMusiikinKilpailu
Twitter & Instagram: #UMK14

Pressikuvat
yle.fi/pressi. Käyttäjätunnuksen voi pyytää sähköpostitse yle.ohjelmatiedotus@yle.fi.

Uuden Musiikin Kilpailu. Yksi biisi voittaa sata miljoonaa kuulijaa.

Pressmeddelande 4.11.2013

Här är domarna och programledarna i Tävlingen för ny musik 2014!

Tävlingen för ny musik bjuder på en namnstark jury också i år. fyrväpplingen består av Toni Wirtanen, Redrama, Aija Puurtinen och Tomi Saarinen. De karismatiska YleX-stjärnorna Ilkka Uusivuori och Anne Lainto fortsätter som programledare.

Redrama är prisbelönt rapartist och en av förgrundsgestalterna i superpopulära Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana. Redrama jobbar som bäst med ett nytt album som släpps i februari 2014. Läs Redramas tankar kring årets program - på finska

Toni Wirtanen är helt klart en av Finlands mest kända rockmusiker och bäst känd som sångaren i Apulanta. Wirtanen är också låtmakare och gitarrist. Läs Toni Wirtanens tankar kring kommande UMK - på finska

Aija Puurtinen är sångare i gruppen Honey B. & T-Bones. Hon är också doktor i musikvetenskap och lektor vid Sibelius-Akademin. Som bäst är hon ordförande för Statens Musikkommission och jobbar på ett nytt album.

Tomi Saarinen hör till landets främsta musikpåverkare. Denna många gånger prisbelönta musikchef på Yle X tog nyligen över som programchef för kanalen.

Också programledarna är entusiastiska inför den kommande säsongen av UMK. Läs Iles och Annes intervjuer på UMK:s webbplats - på finska

I Tävlingen för ny musik tävlar tolv artister om platsen som Finlands representant i schlagerfestivalen Eurovision Song Contest i maj 2014. Följ med tävlingen på lördagar kl 21.00 med start 28.12 i Yle TV2. En spännande final utlovas den första februari då åtta finalister visar vad de går för på Barona Arenan i Esbo. Finalkvällen bjuder också på gästartister.

UMK-artisterna 2014 offentliggörs tisdag 10.12. Skriv in det i kalendern!

För mera information kontakta:
Anssi Autio, 040 749 0047, anssi.autio@yle.fi
Intervjuförfrågningar:
Mari Wainio, 040 828 0508, mari@mellakkahelsinki.fi

yle.fi/umk
www.facebook.com/UudenMusiikinKilpailu
Twitter & Instagram: #UMK14

Pressbilder
yle.fi/pressi
UMK – Tävlingen för ny musik. Vinn en publik på hundra miljoner.

 • Softengine on UMK-voittaja ja Suomen euroviisuedustaja 2014

  Superjännittävä UMK-finaali huipentui Espoon Barona Areenalla, kun yleisö- ja tuomariäänin Softengine kappaleellaan Something Better ylsi UMK-voittajaksi ja edustamaan Suomea ensi toukokuussa Eurovision laulukilpailuun Kööpenhaminaan.

 • Krista Siegfrids tähdittää UMK:n tiheätunnelmaista finaalia

  Kahdeksan biisiä, kahdeksan esittäjää – vain yksi lähtee tuomari- ja yleisöäänin edustamaan Suomea Eurovision laulukilpailuihin Kööpenhaminaan toukokuussa. Suora lähetys nähdään lauantaina 1.2. Yle TV2:ssa, Yle Radio Suomessa, Yle Radio Vegalla ja Yle X3M:llä klo 21 lähtien.

 • UMK - Semifinaalin tulokset

  Huiman intensiivisessä suorassa lähetyksessä yleisöäänin finaaliin menivät Lauri Mikkola: Going Down, Clarissa feat. Josh Standing: Top Of The World, Mikko Pohjola: Sängyn reunalla, MadCraft: Shining Bright, MIAU: God/Drug sekä Hukka ja Mama: Selja . UMK-finaalin suora lähetys Barona areenalta nähdään Yle TV2:ssa ja Yle HD:ssa la 1.2. klo 21.00.

 • Semifinaalin esiintymisjärjestys ja äänestysnumerot

  UMK-jännitys tiivistyy ensi lauantaina 25.1. Yle TV2:ssa klo 21, kun kahdeksan UMK-artistia kisaavat paikasta finaaliin. Viimeisiä finaalipaikkoja tavoittelevat MadCraft, Hukka ja Mama, Lauri Mikkola, Jasmin Michaela, Dennis Fagerström, MIAU, Mikko Pohjola sekä Clarissa feat. Josh Standing. Yleisöllä on kaikki valta lauantaina, sillä kuusi artistia pääsee finaaliin ainoastaan yleisön äänillä.