Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote: UMK 2014 -haku on päättynyt: runsaasti loistavia naisääniä ja EDM-tarjontaa

Uuden Musiikin Kilpailuun 2014 saapui vaikuttava määrä demoja: kaikkiaan 420 kappaletta. Tänä vuonna demoissa kiinnitti erityistä huomiota loistavien naisäänien suuri määrä sekä runsas EDM-tarjonta. ”Tulossa on erittäin laadukas UMK-kausi”, sanoo tuottaja Anssi Autio. Kilpailuun osallistuneiden biisien takaa löytyi tuttuja konkareita sekä tuoreita mielenkiintoisia säveltäjä- ja tuottajatulokkaita.

UMK:n seuraavassa vaiheessa demot menevät tarkempaan kuunteluun kilpailun päätösvaltaiselle tuomaristolle. Uuden Musiikin Kilpailu alkaa 28.12. klo 21 Yle TV2:ssa.

Lisätiedot:
Anssi Autio, 040 7490047, anssi.autio@yle.fi
Haastattelupyynnöt:
Mari Wainio, 040 8280508, mari@mellakkahelsinki.fi

Tävlingen för ny musik – UMK 2014

Ansökningstiden har gått ut, kända namn bakom bidragen! Tävlingen för ny musik har fått in hela 420 bidrag. Bakom låtarna hittas många kända musiker samt fräscha låtskrivare och nya producenter. Nu går bidragen vidare till en jury, som lyssnar igenom dem. UMK börjar 28.12 kl. 21 i Yle TV2.

Tilläggsuppgifter:
Anssi Autio, 040 7490047, anssi.autio@yle.fi
Intervjuförfrågningar:
Mari Wainio, 040 8280508, mari@mellakkahelsinki.fi

 • Softengine on UMK-voittaja ja Suomen euroviisuedustaja 2014

  Superjännittävä UMK-finaali huipentui Espoon Barona Areenalla, kun yleisö- ja tuomariäänin Softengine kappaleellaan Something Better ylsi UMK-voittajaksi ja edustamaan Suomea ensi toukokuussa Eurovision laulukilpailuun Kööpenhaminaan.

 • Krista Siegfrids tähdittää UMK:n tiheätunnelmaista finaalia

  Kahdeksan biisiä, kahdeksan esittäjää – vain yksi lähtee tuomari- ja yleisöäänin edustamaan Suomea Eurovision laulukilpailuihin Kööpenhaminaan toukokuussa. Suora lähetys nähdään lauantaina 1.2. Yle TV2:ssa, Yle Radio Suomessa, Yle Radio Vegalla ja Yle X3M:llä klo 21 lähtien.

 • UMK - Semifinaalin tulokset

  Huiman intensiivisessä suorassa lähetyksessä yleisöäänin finaaliin menivät Lauri Mikkola: Going Down, Clarissa feat. Josh Standing: Top Of The World, Mikko Pohjola: Sängyn reunalla, MadCraft: Shining Bright, MIAU: God/Drug sekä Hukka ja Mama: Selja . UMK-finaalin suora lähetys Barona areenalta nähdään Yle TV2:ssa ja Yle HD:ssa la 1.2. klo 21.00.

 • Semifinaalin esiintymisjärjestys ja äänestysnumerot

  UMK-jännitys tiivistyy ensi lauantaina 25.1. Yle TV2:ssa klo 21, kun kahdeksan UMK-artistia kisaavat paikasta finaaliin. Viimeisiä finaalipaikkoja tavoittelevat MadCraft, Hukka ja Mama, Lauri Mikkola, Jasmin Michaela, Dennis Fagerström, MIAU, Mikko Pohjola sekä Clarissa feat. Josh Standing. Yleisöllä on kaikki valta lauantaina, sillä kuusi artistia pääsee finaaliin ainoastaan yleisön äänillä.