Hyppää pääsisältöön

Tuomarit

Kuva: Tom Hakala / Anatom Pictures uuden musiikin kilpailu
Aija Puurtinen UMK14-juontaja
Aija Puurtinen UMK14-juontaja Kuva: Yle umk14

Aija

Aija Puurtinen tunnetaan Honey B. & T-Bones -yhtyeen karismaattisena laulajana, arvostettuna musiikin tohtorina, Sibelius-Akatemian popjazz–laulun lehtorina, lauluvalmentajana, säveltäjänä ja tutkijana. Puurtisen 30-vuotinen yhtye on esiintynyt yli 20 maassa, ja hän on uransa aikana ollut mukana yli 40 äänitteellä. Parhaillaan Puurtinen valmistelee uutta albumia, joka ilmestyy keväällä 2014. Luottamustehtävissä hän vaikuttaa tällä hetkellä Valtion Musiikkitoimikunnan arvovaltaisena puheenjohtajana.

Redrama UMK14-juontaja
Redrama UMK14-juontaja Kuva: Yle umk14

Redrama

Redrama on arvostettu ja moneen kertaan palkittu rap-artisti, joka on tehnyt yhteistyötä useiden tunnettujen huippuartistien kanssa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Redrama on myös Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -nimeä kantavan, supersuositun muusikkorykelmän keulakuva yhdessä Tommy Lindgrenin ja Palefacen kanssa. Redrama työstää parhaillaan uutta albumia, joka näkee päivänvalon helmikuussa 2014.
Lue Redraman ajatuksia tämän vuoden ohjelmasta.

Toni Wirtanen, Umk14-juontaja
Toni Wirtanen, Umk14-juontaja Kuva: Yle umk14

Toni

Toni Wirtanen on kiistatta yksi Suomen tunnetuimmista rockmuusikoista ja parhaista biisintekijöistä. Parhaiten hänet tunnetaan Apulanta-yhtyeen keulakuvana, biisintekijänä, laulajana ja kitaristina. Apulannan lisäksi Wirtanen on tehnyt lukuisia biisejä myös muille artisteille, mm. Irinalle ja Kaija Koolle. Hän on vieraillut myös useissa tv-sarjoissa ja elokuvissa.
Lue Toni Wirtasen mietteet uudesta kaudesta.

Tomi Saarinen
Tomi Saarinen Kuva: Yle umk14

Tomi

Tomi Saarinen on yksi suomalaisen musiikkibisneksen vaikutusvaltaisimmista henkilöistä. YleX:n moneen kertaan palkittuna musiikkipäällikkönä Saarinen on ollut starttaamassa useimpien suomalaisten ykkösartistien uraa. Nykyisin Saarinen toimii YleX:n ohjelmapäällikkönä ja vastaa koko kanavan toiminnasta. Musiikkitoimikunnan arvovaltaisena puheenjohtajana.

 • Softengine on UMK-voittaja ja Suomen euroviisuedustaja 2014

  Superjännittävä UMK-finaali huipentui Espoon Barona Areenalla, kun yleisö- ja tuomariäänin Softengine kappaleellaan Something Better ylsi UMK-voittajaksi ja edustamaan Suomea ensi toukokuussa Eurovision laulukilpailuun Kööpenhaminaan.

 • Krista Siegfrids tähdittää UMK:n tiheätunnelmaista finaalia

  Kahdeksan biisiä, kahdeksan esittäjää – vain yksi lähtee tuomari- ja yleisöäänin edustamaan Suomea Eurovision laulukilpailuihin Kööpenhaminaan toukokuussa. Suora lähetys nähdään lauantaina 1.2. Yle TV2:ssa, Yle Radio Suomessa, Yle Radio Vegalla ja Yle X3M:llä klo 21 lähtien.

 • UMK - Semifinaalin tulokset

  Huiman intensiivisessä suorassa lähetyksessä yleisöäänin finaaliin menivät Lauri Mikkola: Going Down, Clarissa feat. Josh Standing: Top Of The World, Mikko Pohjola: Sängyn reunalla, MadCraft: Shining Bright, MIAU: God/Drug sekä Hukka ja Mama: Selja . UMK-finaalin suora lähetys Barona areenalta nähdään Yle TV2:ssa ja Yle HD:ssa la 1.2. klo 21.00.

 • Semifinaalin esiintymisjärjestys ja äänestysnumerot

  UMK-jännitys tiivistyy ensi lauantaina 25.1. Yle TV2:ssa klo 21, kun kahdeksan UMK-artistia kisaavat paikasta finaaliin. Viimeisiä finaalipaikkoja tavoittelevat MadCraft, Hukka ja Mama, Lauri Mikkola, Jasmin Michaela, Dennis Fagerström, MIAU, Mikko Pohjola sekä Clarissa feat. Josh Standing. Yleisöllä on kaikki valta lauantaina, sillä kuusi artistia pääsee finaaliin ainoastaan yleisön äänillä.