Hyppää pääsisältöön

Uraansa aloitteleva Rasmus haaveili stadionkeikoista

Vuonna 1996 Rasmus-yhtye otti ensiaskeliaan musiikkimaailmassa. Omakustanne-ep oli vuotta aiemmin päässyt Radio Mafian soittolistoille ja nyt plakkarissa oli tuore levytyssopimus Warnerin kanssa.

Tietolaatikko

The Rasmus on kansainvälisesti menestyneimpiä suomalaisia yhtyeitä. Lopullisen kansainvälisen läpimurtonsa yhtye teki Dead Letters -albuminsa myötä vuonna 2003.

Yhtyeen nimessä ei alkuun ollut etuliitettä, nimi muutettiin The Rasmukseksi vuonna 1998.

The Rasmus yhtyeen jäset:
Lauri Ylönen, laulu
Aki Hakala, rummut
Pauli Rantasalmi, kitara
Eero Heinonen, basso

Entiset jäsenet:
Janne Heiskanen rummut 1995–1998

Rasmus perustettiin vuonna 1994 Lauri Ylösen ja basisti Eero Heinosen ideasta. Lauri oli alkuun rumpalina kunnes siskonsa rohkaisemana päätyi kokeilemaan laulamista. Janne Heiskanen tuli rumpuihin ja Pauli Rantasalmi kitaraan.

Tiikeri-ohjelmassa vuodelta 1996 nähdään vielä kovin nuori ja uraansa aloitteleva yhtye. Bändi oli juuri julkaissut esikoisalbuminsa Peepin ja kierteli pienillä keikoilla ympäri Suomea. Yhtyeen kaikki jäsenet olivat vasta yläasteikäisiä ja saivat nuoruutensa vuoksi paljon arvostelua osakseen. Mediassa spekuloitiin sitä, että heillä on vielä koulukin kesken.

Rumpali Janne kertoo haastattelussa, että keikkoja sovitellaan koulunkäynnin oheen. Yhtye teki tuolloin paljon keikkoja alaikäisille ja Tiikerissäkin nähdään ote heidän keikastaan eräässä uimahallissa.

Musiikillista tyyliään yhtyeen jäsenet kuvailevat sanoilla rock, funk, metal ja hiphop.

Kysymykseen tulevaisuudesta he vastaavat haluavansa kymmenen vuoden päästä soittaa Texas Stadiumilla 130 000 ihmiselle. "Sitten ollaan tehty kaikki mitä suomirockissa voi tehdä".

Tuona samana vuonna 1996 Rasmus pääsi Ilosaarirockin backstagella tapaamaan varsinkin Eero Heinosen fanittamaa amerikkalaista Dog Eat Dog -bändiä. Mukana tapaamisessa oli Listan kamerat ja ohjelman toimittaja Katja Ståhl pyysi Atlantan olympialaisia edeltävän urheilukuumeen hengessä bändejä kisailemaan kädenväännössä

Dog Eat Dogin vokalisti John Connor valitsi bändinsä kisaajaksi basisti Dave Neaboren. Vastaansa hän sai Lauri Ylösen, joka nappasi kisan voiton ylivoimaisesti Suomeen.

Kommentit
 • Unelmien maa rakennettiin Norjaan öljyrahalla, ihmishengillä ja ympäristötuhoilla

  Norjan vaiheikas öljyhistoria synnytti menestyssarjan.

  Pohjanmerellä 1969 tehty ennätyssuuri öljylöytö käynnisti muutoksen, joka teki pienestä kalastajavaltiosta johtavan öljymaan. Uusi teollisuus ajoi Norjan yhteiskunnalliseen murrokseen, jota menestyssarja Unelmien maa (Lykkeland) kuvaa. Katastrofaalinen öljyvuoto ja yli sata ihmishenkeä vaatinut porauslautan kaatuminen muistuttivat norjalaisia, että öljyseikkailu ei ole pelkkää rahantuloa.

 • Hiihtokoulussa vedettiin sukset jalkaan ysäritunnelmissa

  Pikku Kakkosen hiihtokoulu opetti hiihdon saloihin.

  "Suk-suk-suk-sukset ja sau-sau-sau-sauvat" mukaan ja ladulle! Ysärimuotia ja -fiilistä tarjoileva Hiihtokoulu opetti lama-ajan lapsille hiihtämisen perusteita. Hiihtokoulu esitettiin Pikku Kakkosessa ensimmäistä kertaa vuonna 1996 ja sen oppeja voi katsoa nyt pysyvästi Areenasta.

 • ”Nyt sattu muuten Juhaa leukaan” – Kummelin Koistisen kootut kikkailut

  Legendaarinen ja hyväleukainen hätähousu vauhdissa.

  Juha Koistinen jos kuka on syntynyt muurahaisia housuissaan. Mies käyttää käytännössä kaiken vapaa-aikansakin holtittomaan kikkailuun ja heilumiseen. Maskuliinisella leukaluustolla varustettu veikkonen pitää kuitenkin koheltamisellaan työpaikkansa ilmapiirin keveänä. Timo Kahilaisen esittämän Koistisen kikkoja nähtiin Kummelissa vuosina 1993 sekä 1994.

 • Formulaliukua ja rokkia – Luisteluleikit Laura Lepistön, Valtter Virtasen ja muiden taitoluistelutähtien opastuksella

  Taitoluistelijat opettavat lapsille luistelua ja leikkejä.

  Miten sopii yhteen pingviinikävely ja luistelu? Taitoluistelijatähdet opettavat lapsille luistelua ja hauskoja leikkejä Pikku Kakkosen ja Suomen Taitoluisteluliiton ohjelmasarjassa vuodelta 2008. Luistimilla voi kokeilla vaikka formulaliukua, kisarokkia, merikotkahyppyjä tai rallijarrutusta. Luisteluoppaina ovat mm. Kiira Korpi, Laura Lepistö, Susanna Pöykiö ja Valtter Virtanen. Katsomisen jälkeen näitä temppuja voi lähteä jäälle testaamaan!

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto