Hyppää pääsisältöön

Redrama: Opin tekemään parempaa musaa UMK:n ansiosta

UMK alkaa 28. joulukuuta kello 21 Yle TV2:ssa. Tuomaristossa jatkaa tuttu nelikko eli Toni Wirtanen, Redrama, Aija Puurtinen ja Tomi Saarinen. Redrama kertoo, että UMK on vaikuttanut positiivisesti myös hänen uraansa.

UMK-tuomari Redrama // Kuva: Tom Hakala / Anatom Pictures

Redrama lähti mielellään uudelleen mukaan Uuden Musiikin Kilpailun tuomaristoon.

- Viime kaudesta jäi vain ja ainoastaan hyvä fiilis. Uskon, että siitä on aika nopeasti kehittymässä foorumi uusien bändien ja artistien löytämiseen. Vuosi vuodelta se muuttuu aika paljon ja menee eteenpäin, Redrama kommentoi YleX:lle.

Redraman mukaan viime vuoden UMK-voittaja Krista Siegfrids on hyvä esimerkki siitä, miten artisti käyttää kilpailun tuomaa julkisuutta hyväkseen.

- Se ei automaattisesti mene niin, että pääsee tosi pitkälle. Krista teki sen omalla tavallaan ja ihan täysillä. Hän sai todella hienon alun uralleen ja sen näköisen uran kuin se itse haluaa. Kristalla on jenkkimäinen tyyli tehdä asiat isosti. On ollut hieno seurata, kuinka se homma lähti ihan käsistä, Redrama iloitsee kollegansa puolesta.

Kilpailuun lähetettiin yhteensä huimat 420 demoa ja joukkoon mahtui erityisen runsaasti elektronista musiikkia sekä paljon naislaulajia.

- Ei ole tulossa kuitenkaan mikään EDM-kausi todellakaan! Voin rehellisesti sanoa, että ero on kuin yöllä ja päivällä verrattuna viime kauteen kuitenkaan väheksymättä ketään. Nyt on vaan niin laadukasta ja hyvää musiikkia, Redrama fiilistelee.

Redrama on inspiroitunut Uuden Musiikin Kilpailusta niin paljon, että uskoo kisan tehneen myös hänestä paremman muusikon.

- Opin tekemään vielä parempaa musaa itse, koska olen tässä mukana, Redrama kertoo.

UMK alkaa 28. joulukuuta kello 21 Yle TV2:ssa.

Lue myös:

Tässä ovat Uuden Musiikin Kilpailun tuomarit ja juontajat

Toni Wirtanen UMK:sta: Nyt tulee paljon tylympi linja

Lähteet: YleX