Hyppää pääsisältöön

Tässä ovat Uuden Musiikin Kilpailun tuomarit ja juontajat

Uuden Musiikin Kilpailussa nähdään tälläkin kaudella nimekäs ja vaikutusvaltainen tuomarinelikko: Toni Wirtanen, Redrama, Aija Puurtinen ja Tomi Saarinen. Juontajina jatkavat valovoimaiset YleX-tähdet Ilkka Uusivuori ja Anne Lainto.

UMK-juontajat // Kuva: Tom Hakala / Anatom Pictures

Redrama: Opin tekemään parempaa musaa UMK:n ansiostaon arvostettu ja moneen kertaan palkittu rap-artisti sekä yksi Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -nimeä kantavan, supersuositun muusikkorykelmän keulakuvista. Redrama työstää parhaillaan uutta levyä, joka julkaistaan helmikuussa 2014.

Toni Wirtanen UMK:sta: Nyt tulee paljon tylympi linjaon kiistatta yksi Suomen tunnetuimmista rockmuusikoista. Parhaiten hänet tunnetaan Apulanta-yhtyeen keulakuvana, biisintekijänä, laulajana ja kitaristina.

Aija Puurtinen on Honey B. & T-Bones -yhtyeen karismaattinen laulaja, arvostettu musiikin tohtori ja Sibelius-Akatemian popjazz–laulun lehtori. Parhaillaan Puurtinen vaikuttaa Valtion Musiikkitoimikunnan arvovaltaisena puheenjohtajana ja valmistelee uutta albumia.

Tomi Saarinen on yksi suomalaisen musiikkibisneksen vaikutusvaltaisimmista henkilöistä. YleX:n moneen kertaan palkittu musiikkipäällikkö toimii nykyisin YleX:n ohjelmapäällikkönä.

UMK:ssa 12 artistia kilpailee pääsystä Euroviisuihin toukokuussa 2014. Katso kisaa lauantaisin klo 21.00 alkaen 28.12. Yle TV2:ssa. Huikea finaalitaisto käydään 1.2. kahdeksan kisaajan kesken, jolloin Barona Areenan lavalle nousee myös joukko vierailevia tähtiä.

Uuden Musiikin Kilpailun kilpailijat kaudelle 2014 julkistetaan tiistaina 10. joulukuuta.

Lue myös:

Redrama: Opin tekemään parempaa musaa UMK:n ansiosta

Toni Wirtanen UMK:sta: Nyt tulee paljon tylympi linja

UMK-tuomaristo 2014 // Kuva: Tom Hakala / Anatom Pictures

Lähteet: UMK