Hyppää pääsisältöön

Toni Wirtanen UMK:sta: Nyt tulee paljon tylympi linja

UMK alkaa 28. joulukuuta kello 21 Yle TV2:ssa. Tuomaristossa jatkaa tuttu nelikko eli Toni Wirtanen, Redrama, Aija Puurtinen ja Tomi Saarinen. Wirtanen aikoo olla tällä kaudella aiempaa tylympi tuomari.

UMK-tuomari Toni Wirtanen // Kuva: Tom Hakala / Anatom Pictures

Apulannan keulakuva Toni Wirtanen punnitsi tarkkaan lähtemistään mukaan Uuden Musiikin Kilpailuun.

- Tuli laitettua aika paljon paukkuja siihen viimeksi ja nyt tuli mieleen, onko enää mitään annettavaa tähän kilpailuun vai onko kaikki lätinät sanottu jo. Sitten kuulin, että on tulossa sama tuomaristo, niin innostuin siitä, koska oli niin hyvä boogie ja se oli tosi kivaa toimintaa, Wirtanen kommentoi YleX:lle.

Uuden Musiikin Kilpailuun tuli tällä kertaa kaikkiaan huikeat 420 demoa. Erityistä huomiota kiinnitti runsas EDM-tarjonta.

- Se on tosi hienoa, koska EDM on sellainen juttu, jota tänä päivänä pitää olla. On hienoa, että sitä on saatu tähänkin kisaan. Meikä digaa, hyviä biisejähän siellä on. Yksittäiset biisit ovat kovempia nyt kuin viime vuonna, rokkari sanoo.

Luvassa enemmän tylytystä

Wirtanen aikoo olla tällä kaudella entistä tylympi tuomari, koska hän oppi viime vuodesta, ettei kiertely ja kaartelu ainakaan auta ketään.

- Olin ihan liian kiltti viime kaudella. Nyt tulee paljon tylympi linja ja sanotaan asiat enemmän suoraan, mutta koitetaan pitää hyvän hengen juttu kilpailussa. Ei ole tarkoitus loukata tai vittuilla. Mukana on tekijöitä, joissa on kaikissa paljon hyvää. Vähän suorempi täytyy olla ja se on myös sen artistin etu, Wirtanen sanoo.

UMK alkaa 28. joulukuuta kello 21 Yle TV2:ssa.

Lue myös:

Tässä ovat Uuden Musiikin Kilpailun tuomarit ja juontajat

Redrama: Opin tekemään parempaa musaa UMK:n ansiosta

Lähteet: YleX