Hyppää pääsisältöön

Blogistania: Vatsasekaisin kilinkolin ja Riikka Karppinen

Blogistania: Vatsasekaisin kilinkolin ja Riikka Karppinen. Kuva: Sirpa Leskelä

Riikka Karppinen teki jo lapsena vaikutuksen kokkaustaidoillaan. Vatsasekaisin kilinkolin -ravintolan ruokalistan suosituin annos oli auringon lämmössä mädätetyt kastemadon suolipullat. Intohimo ruokaan ei ole hävinnyt, siitä todisteena Vatsasekaisin kilinkolin -blogin 18 000 lukijaa kuukaudessa.

Vatsasekaisin kilinkolin -blogi on saanut paljon kiitosta hienoista ruokakuvista. Riikka on itseoppinut valokuvaaja.

Tiettyjä kompromisseja täytyy tehdä, jotta ruuan saisi mielellään syötyä lämpimänä.
- Haluan, että blogini näyttää minulta. Aikaa kuvien tekemiseen kuluu, mutta liian kriittinen ei saa olla. Tiettyjä kompromisseja täytyy tehdä, jotta ruuan saisi mielellään syötyä lämpimänä.

Inspiraatiota valokuvaukseen löytyy muista blogeista.

- Ulkomaisista blogeista löytyy aika kivoja vinkkejä. Nyt on trendikästä käyttää kaikkia vanhoja kulahtaneita romuja.

Riikan kaapeista löytyy kuvausrekvisiittaa yllin kyllin. Kirpputorit, huutokaupat ja mummon kätköt on koluttu tarkkaan:

- Kai mussa on vähän tämmönen harakkaluonne.Blogistania: Vatsasekaisin kilinkolin. Kuva: Sirpa Leskelä

Blogin alkumetreillä Riikan odotukset eivät olleet korkealla.

- Ajattelin, että yksin koneella näpyttelen ja vähän postaan ja kokkailen - ja joku joskus sattuu lukaisemaan jonkun, Riikka miettii.  - En osannut odottaa, että tämä on niin sosiaalista juttua!

Ruokabloggaajien yhteisö pitääkin tiiviisti yhtä. Kasvokkain tavataan aina välillä, mutta blogissa palautetta annetaan puolin ja toisin.

Riikka tunnustautuu romantikoksi. Hän kaipaa menneiltä vuosikymmeniltä kivijalkakauppoja ja lihatiskien valikoimia.

Ajattelen, että ennen oli jotkin tietyt asiat paremmin. Ihmisillä oli enemmän aikaa
- Ajattelen, että ennen oli jotkin tietyt asiat paremmin. Ihmisillä oli enemmän aikaa.

Blogien hän uskoo olevan vastaus yhteisöllisyyden kaipuuseen.

- Ihmiset etsivät sosiaalisia verkostoja uusista kanavista, ja blogimaailma on siihen yksi mahdollisuus, Riikka miettii.

Riikan blogisuositukset

Suvi sur le vif:  "Suvin kuvat ovat niin kauniita, että voisin toisinaan tuijotella niitä tuntikausia."

Suolaa ja Hunajaa: "Jonnan ohjeet ovat mutkattomia, herkullisia ja toimivia. Ihailen Jonnan tapaa panostaa blogipostaustensa kirjoittamiseen, kuvaamiseen sekä reseptien kehittämiseen."

Jauhot Suussa: "En muista poistuneeni blogin sivuilta ilman hymynkaretta suupielessäni."

Blogistanian uudet jaksot YLE TV2 tiistaisin ja Areenassa. Riikan jakso nähdään 12.11.2013.

Blogistania: Vatsasekaisin kilinkolin. Kuva: Sirpa LeskeläBlogistania: Vatsasekaisin kilinkolin. Kuva: Sirpa Leskelä

Blogistania: Vatsasekaisin kilinkolin. Kuva: Sirpa Leskelä 

Linkit:

Kommentit
  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

  • Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

    Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00! Ensimmäisessä lähetyksessä valmistui herkullinen Tofu Bowl.

  • Alexandran kasvisopas

    Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.

    Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.

  • Maut ja värit hurmaavat libanonilaisella aterialla

    Maut ja värit hurmaavat libanonilaisella aterialla

    1/8. Libanonilaiset Jose, Maggie, Zeinab, Jad ja Stacy näyttävät Villelle millaista on lähi-idän vieraanvaraisuus. Ville oppii liekittämään munakoisoja ja pääsee valmistamaan kofta-perunalaatikkoa.

  • Gallo Pinto on Costa Rican kansallisruoka

    Gallo Pinto on Costa Rican kansallisruoka

    Jakso 2/8. Villen keittiössä juodaan kahvia, tanssitaan salsaa ja paketoidaan tamales-kääryleitä. Vieraina ovat costaricalaiset ystävykset Daniel, Kimberly, Isaura ja Esteban.

  • Okinawalainen ruoka lupaa pitkää ikää

    Okinawalainen ruoka lupaa pitkää ikää

    Jakso 3/8. Ville tutustuu eksoottisen Okinawan saaren ruokakulttuuriin ja valmistaa muun muassa okonomiyaki-pannukakkua. Lapsivierailla on Villelle jäätävä yllätys.