Hyppää pääsisältöön

Hei kaikki!

Anne Flinkkilän kiitoskortti
Anne Flinkkilän kiitoskortti Kuva: Yle kiitoskortti

Mistä sinä unelmoit? Tätä kysyttiin Nuorile.Nyt-kampanajan päätösohjelmassa 3.11 sadalta nuorelta. Unelmat liittyvät hyvään arkeen, mielekkääseen tekemiseen, perheeseen ja kavereihin. Vaikka monen tulevaisuudensuunnitelmat ovat auki, kaikki nostivat vihreän lapun kun kysyttiin, oletteko onnellisia. Se on viesti myös meille aikuisille: pitää muistaa uskoa nuoriin, kuunnella ja antaa mahdollisuus.

Kymmenen viikkoa kestäneen Nuorille.Nyt- kampanjan avulla avattiin yli 15 tuhatta uutta mahdollisuutta nuorille. Yhteistyökumppaniemme kautta luvattiin niin työpaikkoja, oppisopimuspaikkoja ja harjoittelupaikkoja. Kampanja myös innosti työ- tai opiskelupaikkaa vailla olevia nuoria hakemaan ohjausta Suunta-verkkopalvelusta. Yhteensä 450 nuorta on ohjattu eteenpäin. Vaikka Ylen kampanja päättyy, Suunta jatkaa ainakin vuoden loppuun asti osoitteessa yle.fi/suunta.

Nuorten tukihenkilöiksi ilmoittautui 455 vapaaehtoista

Itse olen ollut iloisesti yllättynyt siitä, miten innokkaasti yritykset ovat lähteneet mukaan työllistämään nuoria. Vaikka taloudellisesti ajat ovat ankeat, monen yrittäjän suusta olen kuitenkin kuullut, että nuorten tilannetta halutaan kohentaa. Jos vain suinkin pystytään, tarjotaan nuorille töitä. Vaikka työ ei ole kaikki, on se kuitenkin yksi polku elämän mielekkyyden löytämisessä

Yllättävää on myös se, että kuinka Suomi on täynnä pieniä puroja, hienoja nuorten ja aikuisten alkuun panemia hankkeita, taidetta, toimintaa, välittämistä. Ne eivät välttämättä näy isossa valtavirtajulkisuudessa, mutta niiden merkitys on pintaa syvempi. Nuorella on ääni, sitä pitää vaan kuulla ja kuunnella.

Tämä sivusto jatkaa aktiivisena kuluvan vuoden loppuun saakka ja ohjaa Suuntaan, Kaikille nuorille töitä-sivulle ja Vastuullinen Kesäduuni-kampanjaan.

Kiitokset kaikille!

t. Anne Flinkkilä 06.11.2013

  • Nuorten Duuniringistä apua arkeen

    Duunirinki on 4H-yhdistyksen alaisuudessa toimiva työnvälitystiimi, jonka kautta 15 – 20 -vuotiaat nuoret saavat työkokemusta ja omaa rahaa. Työtehtävien perusvalmiuksien lisäksi Duunirinki-koulutuksissa käydään läpi työelämässä tarpeellisia vuorovaikutustaitoja, jotka tuovat itsevarmuutta, ja antavat valmiuksia työelämään.

  • Yksinäisyyden voi selättää!

    Viime viikon teemamme käsitteli yksinäisyyttä ja sitä, voiko siitä päästä eroon. Kysymykseemme ”Onko yksinäisyys elinkautista?”, vastaus kuului, ei ole.