Hyppää pääsisältöön

Milloin kusi nousi hattuun, Samu Haber?

YleX:n juttusarjassa tunnetut persoonat kertovat hetkistä, jolloin suosio ja menestys nousivat hattuun. Tällä kertaa juttusarjassamme oman pissahattustoorinsa kertoo Samu Haber.

Samu Haber // Kuva: YleX / JP Panttila

Sunrise Avenuen keulahahmo, Samu Haber, sanoo YleX:n haastattelussa, että hänellä nousi kusi päähän hyvin varhain. Kyseessä lienee jonkinlainen maailmanennätys.

- Se oli huhtikuun 2. päivä vuonna 1976. Mut vietiin suoraan synnytyksestä keltataudin vuoksi hoitoon. Mulla oli silloin virtsaa veressä, Haber sanoo YleX:lle.

Menestys seurasi kuitenkin paljon myöhemmin. Hän unelmoi siitä pitkään, kunnes kolmekymppisenä huomasi yhtäkkiä, että Sunrise Avenuen biisit soivat kaikkialla. Ensimmäisen albumin menestys ei jäänyt vain Suomeen. Platinalevyjä myytiin useassa Euroopan maassa ja Haber leijui.

- Kaiken maailman perskärpäset alkavat pyöriä ympärillä, kun breikkaa. Kaikki haluavat olla parhaita kavereitasi.

Haber puhuu kavereista, jotka eivät ole olleet yhteydessä yli kymmeneen vuoteen. Menestyksen tullessa he ilmaantuvat paikalle.

- Kun perskärpäsiä ei jaksakaan enää katsella, niin leimataan kusipääksi.

"Kivat jätkät eivät pärjää"

Sunrise Avenuen laulajakitaristi ei halua puuttua kenenkään toisen artistin kusipäisyyteen. Hänen mielestään sen kanssa taiteilu ja tasapainottelu kuuluvat työnkuvaan.

- On mentävä turpa edellä tonttiin. Kivat jätkät eivät tällä alalla pärjää. Jos pystyy pärjäämään viihdealalla useamman vuoden, täytyy olla kusipäisyyttä taustalla, muuten syödään elävältä jossain vaiheessa.

Hänellekin yritettiin vihjaista menestyksen koittaessa, että kannattaisi vähän miettiä tekemisiään. Joku oli huolissaan hänen jaksamisestaan. Joku epäili, että hän on liikaa esillä ja ihmiset kyllästyvät.

- Mä tein klassiset mokat. Ensimmäisellä levyllä sain paljon ilmaa siipien alle, annoin osalle bändistä kenkää ja rahat lopppuivat kesken, kun rakensin kalliin studion keskelle Helsinkiä.

Keltainen neste ei haihdu. Haber sanoo tekevänsä edelleen virheitä, mutta ne ovat pienempiä.

Lue myös aiemmin juttusarjaan osallistuneiden tarinat:

Milloin kusi nousi hattuun, Theon?

Milloin kusi nousi hattuun, Uniikki?

Milloin kusi nousi hattuun, Elastinen?

Milloin kusi nousi hattuun, Herra Ylppö?

Milloin kusi nousi hattuun, Arman Alizad?

Milloin kusi nousi hattuun, Dregen?