Hyppää pääsisältöön

Miklu Forssell — futistähti freestailaa

Kun jalkapalloilijat Mikael Forssell ja Aki Riihilahti pantiin haastattelemaan toisiaan, lopputulos oli hieman muuta kuin normaalia Urheiluruutua: yksi räpäyttää lonkalta, toinen pohtii Kantin kategorista imperatiivia.

Neljättä kauttaan Chelseassa pelaava Forssell on toipumassa polvivammastaan, josta kollega Riihilahti yrittää udella enemmänkin tietoja. Rap-intoilijana tunnettu Miklu uskoo seuransa nousevan alkaneella kaudella "räpäten sarjan kärkeen".

Crystal Palacessa pelaava Riihilahti puolestaan saa kaveriltaan noottia ahkerasta kotisivujen päivityksestä. Hän paljastaa vaaleutensa syyksi jäämisen "hyvien pelaajien varjoon".

Pikaisen syvähaastattelun loppupuolella Forssell tiedustelee Riihilahdelta hiukan yllättäen – jos kohta aavistuksen verran kangerrellen –, miten filosofi Immanuel Kantin kategorista imperatiivia voitaisiin soveltaa jalkapalloon. Kirjoittajaksi ja lukumieheksi tiedetyltä Riihilahdelta lähtee palautuspallo empimättä, mutta asian jatkokommentointi jää Forssellin improvisoidun rap-näytteen varaan.

Teksti: Jukka Lindfors