Hyppää pääsisältöön

Stradan Minna Dufton haastattelee: Diana-elokuva ei saa entisen lehdistöpäällikön tukea

Prinsessa Dianan uusi elokuva ensi-illassa 8.11.2013. Kuva: Yle/Ap Graphics Bank

Suomessa 8. marraskuuta ensi-iltaan tuleva elokuva Diana kuvaa aikamme tunnetuimman ja rakastetuimman prinsessan kahta viimeistä elinvuotta. Walesin prinsessaa esittää Oscar-ehdokas Naomi Watts.

voiko Diana-elokuvan antamaan kuvaan prinsessasta luottaa
Stradan Minna Dufton haastatteli prinsessa Dianan entistä lehdistöpäälliköä Dickie Arbiteriä, joka kertoi Diana-ilmiöstä ja antoi myös vastauksen siihen, voiko Diana-elokuvan antamaan kuvaan prinsessasta luottaa.

Johdannoksi Minna Dufton kertoo:

"Yllätyin, kuinka helposti Dianan entisen lehdistöpäällikön Dickie Arbiterin haastattelu irtosi. Otin elokuvan tiimoilta yhteyttä useisiin eri kuninkaallisiin kommentaattoreihin Lontoossa - ja kaikki olisivat halunneet tulla juttusilleni. Yllättävintä oli kuitenkin se hintalappu, minkä jotkut tv-haastattelulle pistivät.

Kalleimmaksi olisi tullut eräs prinsessa Dianan ystävänä tunnettu kuninkaallisenlehden toimittaja. Kuninkaallisena kommentaattorina voi siis pärjätä vallan mainiosti, jos vain on pokkaa!

Uusi Diana-elokuva on saanut enimmäkseen risuja ja aiheuttanut tuohtumusta Britanniassa. Sitä on haukuttu turhaksi, halvaksi eikä juurikaan todenmukaiseksi. Vaikka Dickie Arbiter ei omien sanojensa mukaan ollut Dianan ystävä, tunsi hän prinsessan paremmin kuin moni muu.

Arbiter koulutti Dianaa mm. median kanssa työskentelyä varten
Työskennellessään prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan lehdistöpäällikkönä Arbiter koulutti Dianaa mm. median kanssa työskentelyä varten. Arbiter kulki pariskunnan mukana muun muassa ulkomaanedustusmatkoilla ja prinsessan kuoltua vastasi Dianan hautajaisten mediajärjestelyistä."

Katso entisen lehdistöpäällikön Dickie Arbiterin haastattelu: Tulkinta prinsessa Dianasta.

Toimittaja Minna Dufton ja prinsessa Dianan entinen lehdistöpäällikkö Dickie Arbiter. Kuva: Yle

PS Yle TV1:n Ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta -sarjan kolmannessa jaksossa torstaina 21.11. nähdään, mitä maailma on valmis tarjoamaan sydänten kuningatar Dianan mustasta mekosta. Sarjan jaksot Areenassa 30 vrk.  The Auction - Ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta. Prinsessa Dianan musta mekko. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Linkit:

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Elämä

 • Keskustele luottamuksesta

  Mitä tarkoittaa luottamus työpaikalla?

  Mitä on luottamus työpaikalla? Miten esimies on vastuussa luottamuksellisen ilmapiirin luomisessa? Entä työntekijät? Miten epäluottamusta pitäisi lähteä korjaamaan?

 • Koululintsarista tuli kirjailija

  Eve Hietamiehen tarina kertoo sinnikyydestä

  Koululintsarista tuli kirjailija Kirjailija Eve Hietamies tunnetaan erityisesti Yösyöttö-trilogiastaan, joka kertoo yksinhuoltajaisä Antti Pasasen elämästä. Uusikin kirja on tekeillä. Even kirjailijatarina on tarina sinnikkyydestä: koulu meni penkin alle, mutta kotona oli kirjoituskone, jota Eve takoi teini-iästä lähtien.

 • 13 kertaa Matti Nykänen

  Miten urheilijat ja urheilun tuntijat näkevät Matti Nykäsen.

  Matti Nykänen oli yksi monista Ylen Urheilu-Suomen haastateltavista kaksi vuotta sitten. Helmikuun 15. päivänä 2017 tehdyssä haastattelussa Nykänen puhui avoimesti ja hyväntuulisesti urastaan ja repaleisesta elämästään. "Kyllä on ollut ihan kaaosta. Juttuja on tehty kynällä ja värittämällä aika perkeleesti, mutta ei se mulla helppoa ole ollut.

 • Keskustele täällä nuorten taloustaidoista!

  Nuorten taloustaidot kuntoon

  Opettajat ovat huolissaan nuorten huonoista taloustaidoista, kertoo Taloudellisen tiedotustoimiston raportti. Miksi taidot ovat huonot ja miten asiaa voisi korjata? Juho-Pekka Rantalan vieraina TAT:n raportin kirjoittanut asiantuntija Eija Seppänen ja Suomen Opiskelija-allianssi OSKU:n puheenjohtaja Emmi Pentikäinen, joka on itsekin kantapään kautta oppinut taloudenpidon aakkoset.

 • Keskustele täällä hyvinvointivaltiosta!

  Pitäisikö hyvinvointivaltioaate päivittää?

  Hyvinvointivaltio passivoi ihmisiä, luo kannustinloukkuja ja lisää ihmisten piittaamattomuutta. Se on tehnyt toisten kustannuksella elämisestä yhteiskuntamoraalisen kansantaudin. Tätä mieltä on kulttuurin tutkija, sosiologian dosentti Jari Ehrnrooth.

 • Jukka Petäjän elämän eurooppalais-amerikkalaiset tuulet

  Jukka Petäjän elämän eurooppalais-amerikkalaiset tuulet

  Jukka Petäjä, Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen tuottaja ja kirjallisuuskriitikko, on kirjoittanut maamme ykköspäivälehteen vuodesta 1988. Ennen tuottajuuttaan hän toimi 10 vuotta lehden kulttuuritoimituksen päällikkönä. Kokenut journalisti vainuaa herkästi maailman intellektuellien viimeisimmät liikkeet. Henkilökohtaamisten kautta hän tarjoilee ne taitavasti lukijoiden nautittaviksi. Kriitikko Petäjä kirjoittaa aina terävän, silti humaanin näkemyksen sekä eurooppalaisen – erityisesti italialaisen – että amerikkalaisen kirjallisuuden uutuuksiin. Huolellisesti ja laajasti taustoitettuna, sillä se on luotettavan kriitikon tunnusmerkki. Kaiken pohjana on valtava tutkimustyö. Muukin kuin kirjallisuus puhuttelee Jukka Petäjää. Taiteissa aistii parhaiten ajan askelluksen ja hengen.

 • Keskustele täällä asuntokaupasta!

  Asuntomarkkinoiden näkymät

  Millainen asuntokauppavuosi tulee vuosi 2019 olemaan? Onko kaupankäynti hidastumassa? Onko asunto yhä hyvä sijoitus? Juho-Pekka Rantalan vieraina ovat Maria-Elena Cowell Kiinteistövälitysalan keskusliitosta, kehitysjohtaja Pekka Ronkainen kiinteistövalitysyhtiö ReMax Suomesta ja pankinjohtaja Sami Vallinkoski asuntorahoittamiseen erikoistuneesta Hypo-pankista.