Hyppää pääsisältöön

Stradan Minna Dufton haastattelee: Diana-elokuva ei saa entisen lehdistöpäällikön tukea

Prinsessa Dianan uusi elokuva ensi-illassa 8.11.2013. Kuva: Yle/Ap Graphics Bank

Suomessa 8. marraskuuta ensi-iltaan tuleva elokuva Diana kuvaa aikamme tunnetuimman ja rakastetuimman prinsessan kahta viimeistä elinvuotta. Walesin prinsessaa esittää Oscar-ehdokas Naomi Watts.

voiko Diana-elokuvan antamaan kuvaan prinsessasta luottaa
Stradan Minna Dufton haastatteli prinsessa Dianan entistä lehdistöpäälliköä Dickie Arbiteriä, joka kertoi Diana-ilmiöstä ja antoi myös vastauksen siihen, voiko Diana-elokuvan antamaan kuvaan prinsessasta luottaa.

Johdannoksi Minna Dufton kertoo:

"Yllätyin, kuinka helposti Dianan entisen lehdistöpäällikön Dickie Arbiterin haastattelu irtosi. Otin elokuvan tiimoilta yhteyttä useisiin eri kuninkaallisiin kommentaattoreihin Lontoossa - ja kaikki olisivat halunneet tulla juttusilleni. Yllättävintä oli kuitenkin se hintalappu, minkä jotkut tv-haastattelulle pistivät.

Kalleimmaksi olisi tullut eräs prinsessa Dianan ystävänä tunnettu kuninkaallisenlehden toimittaja. Kuninkaallisena kommentaattorina voi siis pärjätä vallan mainiosti, jos vain on pokkaa!

Uusi Diana-elokuva on saanut enimmäkseen risuja ja aiheuttanut tuohtumusta Britanniassa. Sitä on haukuttu turhaksi, halvaksi eikä juurikaan todenmukaiseksi. Vaikka Dickie Arbiter ei omien sanojensa mukaan ollut Dianan ystävä, tunsi hän prinsessan paremmin kuin moni muu.

Arbiter koulutti Dianaa mm. median kanssa työskentelyä varten
Työskennellessään prinssi Charlesin ja prinsessa Dianan lehdistöpäällikkönä Arbiter koulutti Dianaa mm. median kanssa työskentelyä varten. Arbiter kulki pariskunnan mukana muun muassa ulkomaanedustusmatkoilla ja prinsessan kuoltua vastasi Dianan hautajaisten mediajärjestelyistä."

Katso entisen lehdistöpäällikön Dickie Arbiterin haastattelu: Tulkinta prinsessa Dianasta.

Toimittaja Minna Dufton ja prinsessa Dianan entinen lehdistöpäällikkö Dickie Arbiter. Kuva: Yle

PS Yle TV1:n Ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta -sarjan kolmannessa jaksossa torstaina 21.11. nähdään, mitä maailma on valmis tarjoamaan sydänten kuningatar Dianan mustasta mekosta. Sarjan jaksot Areenassa 30 vrk.  The Auction - Ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta. Prinsessa Dianan musta mekko. Kuva: Yle Kuvapalvelu

Linkit:

 • Keskustele täällä taksiuudistuksesta!

  Täyttyivätkö taksiuudistuksen tavoitteet?

  Suomalainen taksilainsäädäntö muuttui radikaalisti viime heinäkuun alusta. Tavoitteena oli kilpailua vapauttamalla laskea hintaa ja lisätä taksien käyttöä. Miltä tilanne näyttää nyt? Vieraina ovvat Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen, Toimitusjohtaja Topi Simola Cabonline Finlandista ja yhdyskuntasuhteiden johtaja Robert Torvelainen Suomen Uberista.

 • Keskustele täällä lihansyönnistä!

  Onko lihansyöntimme kestävällä tasolla?

  Ruuantuotannon osuus on neljännes ihmisen aiheuttamista ilmastopäästöistä. Suurin osa päästöistä liittyy maidon- ja lihantuotantoon. Eläinperäisen ruuan syöminen hukkaa valtavasti maapallon resursseja. Kasviperäisessa ruuantuotannossa yksi hehtaari riittää ruokkimaan noin neljä kertaa enemmän ihmisiä kuin eläinperäisessä tuotannossa. Näin sanoo WWF:n ruoka-asiantuntija Annukka Valkeapää.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Elämä

 • Keskustele täällä taksiuudistuksesta!

  Täyttyivätkö taksiuudistuksen tavoitteet?

  Suomalainen taksilainsäädäntö muuttui radikaalisti viime heinäkuun alusta. Tavoitteena oli kilpailua vapauttamalla laskea hintaa ja lisätä taksien käyttöä. Miltä tilanne näyttää nyt? Vieraina ovvat Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen, Toimitusjohtaja Topi Simola Cabonline Finlandista ja yhdyskuntasuhteiden johtaja Robert Torvelainen Suomen Uberista.

 • Keskustele täällä lihansyönnistä!

  Onko lihansyöntimme kestävällä tasolla?

  Ruuantuotannon osuus on neljännes ihmisen aiheuttamista ilmastopäästöistä. Suurin osa päästöistä liittyy maidon- ja lihantuotantoon. Eläinperäisen ruuan syöminen hukkaa valtavasti maapallon resursseja. Kasviperäisessa ruuantuotannossa yksi hehtaari riittää ruokkimaan noin neljä kertaa enemmän ihmisiä kuin eläinperäisessä tuotannossa. Näin sanoo WWF:n ruoka-asiantuntija Annukka Valkeapää.

 • Keskustele täällä kaupungistumisesta!

  Onko Suomi kohta vain yksi kaupunki?

  o kolme vuotta peräkkäin Suomessa on syntynyt vähemmän ihmisiä kuin on kuollut. Väestönkasvu on maahanmuuton varassa. Maaseutu ja kohta myös taajamat ja pikkukaupungit näivettyvät, Missä asumme ja mitä teemme parin vuosikymmenen kuluttua, sitä pohditaan nyt alkavassa Mikä maksaa-ohjelmassa.

 • Merenkulkija Pekka Piri toteutti unelmamatkansa viikinkien reittiä pitkin

  Hurja matka avoveneellä Islantiin onnistui.

  Merenkulkija Pekka Piri, joka toteutti unelmansa 25 vuotta sitten. Hän ajoi yhdessä merikapteeni Matti Pullin kanssa avoveneellä Islantiin. Merimatka vaati ponnistusta, sitkeyttä sekä kumppanuutta. Sittemmin Pekka Piri on tehnyt matkan yhä uudelleen mielessään, muistoissaan ja ajatuksissaan.

 • Keskustele tässä muodista ja vaateteollisuudesta!

  Suomalaisen muotibisneksen vaiheita

  Vielä 1980 tekstiili- ja vaatetusala työllisti 25 000 suomalaista ja vaatteet olivat tärkeä vientiala. Nykyään vaateteollisuudesta leipänsä saa noin 5000 ihmistä. Nyt kotimainen vaatevalmistus on jälleen pikku hiljaa elpymässä ja ala tähyää uudestaan vientimarkkinoille. Lisäksi Suomessa kehitellään myös uuden sukupolven kankaita, jotka valmistetaan puukuidusta.

 • Keskustele muutosliikkeestä

  Mikä saisi ihmiset vaatimaan muutoksia?

  Miksi ihmiset sopeutuvat maailman vääryyksiin niin ihmeteltävän hyvin? Miksi he eivät vaadi oikeudenmukaisuutta? Toisten palkka ei riitä edes ruokaan, toiset nostavat miljoonaoptioita. Miksi ihmiset tyytyvät tästä tilanteesta vain toteamaan, että maailma nyt vaan on epäreilu paikka eikä asialle tehdä mitään?

 • Jaakko Valvanne puhuu hyvän vanhuuden puolesta

  Jaakko Valvanne toivoo vanhusten kotihoidon lisäämistä.

  Jaakko Valvanne puhuu hyvän vanhuuden puolesta Geriatrian professori, emeritus, Jaakko Valvanne on koko uransa puhunut vanhusten itsemääräämisoikeuden puolesta. Hänen mielestään kotihoitoa pitäisi kehittää niin hyväksi, että iäkkäät ihmiset voivat halutessaan asua loppuun asti kotona ja elää siellä oman rytminsä mukaan.

 • Keskustele tässä vaalirahoituksesta!

  Suomalainen vaalirahoitus

  Vaalikampanjat ovat käyneet yksittäisille ehdokkaille yhä kalliimmiksi. Ketkä ehdokkaista saavat rahoitusta helposti ja ketkä eivät? Millaisia harmaan alueen ongelmia vaalirahoitukseen liittyy? Vieraina ovat vaalikampanjointia tutkinut valtiotieteiden tohtori Erkka Railo ja tilintarkastuspäällikkö Jaakko Eskola.

 • Keskustele hyvinvointivaltiosta

  Pitäisikö hyvinvointivaltioaatetta päivittää?

  Passivoiko sosiaaliturva ihmisiä liikaa? Onko työn tekemisen arvo unohdettu? Vai onko hyvinvointivaltioaate edelleen pätevä? Onko sen edustama järjestelmä oikeudenmukainen?