Hyppää pääsisältöön

Michael Monroen synttärikeikalla Provinssirockissa

Michael Monroe esiintyi Provinssirockissa 17. kesäkuuta 2011 mukanaan bändi, jonka hän perusti Hanoi Rocksin jäähyväisten jälkeen. Keikkapäivä oli samalla rock-kukon syntymäpäivä, jota myös muistettiin kukilla, kakulla ja yhteislaululla.

Tietolaatikko

Michael Monroe -yhtyeeseen kuului vuonna 2011 Monroen lisäksi basisti Sami Yaffa (mm. Hanoi Rocks, New York Dolls, Mad Juana), kitaristit Ginger (The Wildhearts) ja Steve Conte (mm. The Contes, New York Dolls) sekä rumpali Karl Rosqvist (mm. Steel Prophet, Sorg).

Kappaleiden tekijätiedot
Dead, Jail Or Rock 'N' Roll, säv. san. Michael Monroe, Little Steven, Nasty Suicide
Motorvatin', säv. san. Andy McCoy & Michael Monroe
Blitzkrieg Bop, säv. san. Tommy Ramone, Dee Dee Ramone

Seinäjoella kuultiin Monroen soolouran tärkeimmät biisit sekä kattaus Hanoi Rocksin kappaleita. Yksittäisiksi kappaleiksi Elävään arkistoon on poimittu Monroen Dead, Jail or Rock 'N' Roll sekä Hanoi Rocksin Motorvatin'.

Provinssirockin keikka oli samalla Monroen 49-vuotissyntymäpäivä. Ruotsalaisen The Sounds -yhtyeen Maja Ivarsson, Mikko von Hertzen ja Elastinen kukittivat päivänsankarin, kiikuttivat lavalle kermakakun ja hoilasivat syntymäpäivälaulun festariyleisön taustatuella.

Keikan päätti Ramonesin Blitzkrieg Bop, jota myös Hanoi Rocks coveroi 1980-luvun keikkojensa encorena. 80-luvun tapaan Monroe ryhtyi esittelemään rumpalin kykyjään ja lauluvastuu siirtyi yhtyeen kitaristi Gingerille, jolle Provinssirockin keikka jäi viimeiseksi yhtyeessä.

Kommentit