Hyppää pääsisältöön

Blogistania: Monkeyfood ja Meri Pekkanen

Blogistania: Monkeyfood ja Meri Pekkanen. Kuva: Sirpa Leskelä.

Meri Pekkanen ei ollut kummoinen kokkaaja parikymppisenä. Ruuanlaitto ei kiinnostanut, ja jos joskus jotain teki, se epäonnistui. Mutta sitten tapahtui jotain: Meri kiinnostui ravitsemuksesta ja hyvästä olosta. Monkeyfood-blogi alkoi pienimuotoisena reseptivarastona. Nopeasti skaala laajeni, ja Meri halusi jakaa sanomaa terveellisemmän elämän puolesta. Tutkimusta hän teki omalla kropallaan.

- Olen lähtenyt liikkeelle virallisista terveyssuosituksista: kokojyväviljaa, sokeritonta ja kevyttä.

Blogistania: Monkeyfood ja Meri Pekkanen. Kuva: Sirpa LeskeläKokeilut jatkuivat. Lihaa ei ollut näkynyt lautasella enää vuosiin, ja Meri kiinnostui paleoliittisestä ruokavaliosta.

- Olin pari vuotta paleoliittisellä ruokavaliolla, jossa vilja- ja maitotuotteet, palkokasvit ja sokerit jätetään pois.

Inspiraatiota ja tietoa Meri haki kirjoista. Oppaat hän luki tarkkaan ja noudatti neuvoja kirjaimellisesti. Kokeilu karkasi käsistä.

- Jätin viimeisetkin hiilarit pois ruokavaliosta, niin kuin esimerkiksi marjat ja juurekset. Saattaa kuulosta aika hölmöltä ja sehän on ihan totta.

Kroppa alkoi oirehtia. Äärimmilleen viritetty ruokavalio yhdistettynä kovaan treeniin ja pätkäpaastoihin toi ei-toivottuja tuloksia – oli pysähtymisen paikka.Blogistania: Monkeyfood ja Meri Pekkanen. Kuva: Sirpa Leskelä

Vyyhti onneksi purkautui, ja hiljalleen hiilihydraatit palautuivat ruokavalioon. Meri on opetellut kärsivällisyyttä. Pikku hiljaa on kirkastunut, mikä jäi puuttumaan tiukaksi vedetyssä ruokavaliossa:

- Jonkinlainen ärsyttävä kohtuuden ajatus elämässä. Se on viisautta.

Tavoitteena on löytää tasapaino ja onni annostelemalla sopivassa suhteessa liikuntaa ja ravintoa.
Monkeyfood-blogissaan Meri kirjoittaa rehellisesti kokeiluistaan ja kokemuksistaan. Tavoitteena on löytää tasapaino ja onni annostelemalla sopivassa suhteessa liikuntaa ja ravintoa. Blogi on parhaimmillaan myös yksi onnen avaimista. Kirjoittamalla saa ilmaista itseään luovasti.

Kovasta rääkistä jäi jotain hyvääkin:

- Nykyään olen hyvin paljon joustavampi ja moniruokaisempi. Helpompi ruokavieras.

Blogistanian uudet jaksot YLE TV2 tiistaisin klo 19.30 Yle TV2:ssa ja Areenassa. Meri Pekkasen nähdään jakso 26.11.2013.
Blogistania: Monkeyfood ja Meri Pekkanen. Kuva: Sirpa LeskeläBlogistania: Monkeyfood ja Meri Pekkanen. Kuva: Sirpa Leskelä

Linkit:

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka