Hyppää pääsisältöön

Blogistania: Monkeyfood ja Meri Pekkanen

Blogistania: Monkeyfood ja Meri Pekkanen. Kuva: Sirpa Leskelä.

Meri Pekkanen ei ollut kummoinen kokkaaja parikymppisenä. Ruuanlaitto ei kiinnostanut, ja jos joskus jotain teki, se epäonnistui. Mutta sitten tapahtui jotain: Meri kiinnostui ravitsemuksesta ja hyvästä olosta. Monkeyfood-blogi alkoi pienimuotoisena reseptivarastona. Nopeasti skaala laajeni, ja Meri halusi jakaa sanomaa terveellisemmän elämän puolesta. Tutkimusta hän teki omalla kropallaan.

- Olen lähtenyt liikkeelle virallisista terveyssuosituksista: kokojyväviljaa, sokeritonta ja kevyttä.

Blogistania: Monkeyfood ja Meri Pekkanen. Kuva: Sirpa LeskeläKokeilut jatkuivat. Lihaa ei ollut näkynyt lautasella enää vuosiin, ja Meri kiinnostui paleoliittisestä ruokavaliosta.

- Olin pari vuotta paleoliittisellä ruokavaliolla, jossa vilja- ja maitotuotteet, palkokasvit ja sokerit jätetään pois.

Inspiraatiota ja tietoa Meri haki kirjoista. Oppaat hän luki tarkkaan ja noudatti neuvoja kirjaimellisesti. Kokeilu karkasi käsistä.

- Jätin viimeisetkin hiilarit pois ruokavaliosta, niin kuin esimerkiksi marjat ja juurekset. Saattaa kuulosta aika hölmöltä ja sehän on ihan totta.

Kroppa alkoi oirehtia. Äärimmilleen viritetty ruokavalio yhdistettynä kovaan treeniin ja pätkäpaastoihin toi ei-toivottuja tuloksia – oli pysähtymisen paikka.Blogistania: Monkeyfood ja Meri Pekkanen. Kuva: Sirpa Leskelä

Vyyhti onneksi purkautui, ja hiljalleen hiilihydraatit palautuivat ruokavalioon. Meri on opetellut kärsivällisyyttä. Pikku hiljaa on kirkastunut, mikä jäi puuttumaan tiukaksi vedetyssä ruokavaliossa:

- Jonkinlainen ärsyttävä kohtuuden ajatus elämässä. Se on viisautta.

Tavoitteena on löytää tasapaino ja onni annostelemalla sopivassa suhteessa liikuntaa ja ravintoa.
Monkeyfood-blogissaan Meri kirjoittaa rehellisesti kokeiluistaan ja kokemuksistaan. Tavoitteena on löytää tasapaino ja onni annostelemalla sopivassa suhteessa liikuntaa ja ravintoa. Blogi on parhaimmillaan myös yksi onnen avaimista. Kirjoittamalla saa ilmaista itseään luovasti.

Kovasta rääkistä jäi jotain hyvääkin:

- Nykyään olen hyvin paljon joustavampi ja moniruokaisempi. Helpompi ruokavieras.

Blogistanian uudet jaksot YLE TV2 tiistaisin klo 19.30 Yle TV2:ssa ja Areenassa. Meri Pekkasen nähdään jakso 26.11.2013.
Blogistania: Monkeyfood ja Meri Pekkanen. Kuva: Sirpa LeskeläBlogistania: Monkeyfood ja Meri Pekkanen. Kuva: Sirpa Leskelä

Linkit:

Kommentit

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka

  • Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

    Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00! Ensimmäisessä lähetyksessä valmistui herkullinen Tofu Bowl.

  • Alexandran kasvisopas

    Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.

    Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.

  • Maut ja värit hurmaavat libanonilaisella aterialla

    Maut ja värit hurmaavat libanonilaisella aterialla

    1/8. Libanonilaiset Jose, Maggie, Zeinab, Jad ja Stacy näyttävät Villelle millaista on lähi-idän vieraanvaraisuus. Ville oppii liekittämään munakoisoja ja pääsee valmistamaan kofta-perunalaatikkoa.

  • Gallo Pinto on Costa Rican kansallisruoka

    Gallo Pinto on Costa Rican kansallisruoka

    Jakso 2/8. Villen keittiössä juodaan kahvia, tanssitaan salsaa ja paketoidaan tamales-kääryleitä. Vieraina ovat costaricalaiset ystävykset Daniel, Kimberly, Isaura ja Esteban.

  • Okinawalainen ruoka lupaa pitkää ikää

    Okinawalainen ruoka lupaa pitkää ikää

    Jakso 3/8. Ville tutustuu eksoottisen Okinawan saaren ruokakulttuuriin ja valmistaa muun muassa okonomiyaki-pannukakkua. Lapsivierailla on Villelle jäätävä yllätys.

  • Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

    Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

    Jakso 5/8. Nigerialaisissa pidoissa ruokalajeja on monta eikä chiliä ei säästellä. Villen suomalais-nigerialaiset vieraat opettavat Villelle ibo-heimon kulttuuria ja ruokaperinteitä.

  • Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

    Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

    Jakso 6/8. Ville pääsee nauttimaan irlantilaisia ostereita sekä valmistamaan Davidin stout-oluella maustettua lammaspataa. Ruoanlaiton ohessa Ville saa nauttia irlantilaisesta huumorista ja musiikista.

  • Poronverimakkara on saamelainen herkku

    Poronverimakkara on saamelainen herkku

    Jakso 7/8. Ville tutustuu saamelaiseen ruokakulttuuriin ja luonnon antimien hyödyntämiseen. Niiles-Jouni opettaa Villeä valmistamaan perinteisiä pororuokia kuten koparakeittoa ja savustettua kurppia.