Hyppää pääsisältöön

JVG jakoi rahaa, levyjä ja televisioita ohikulkijoille uuden musiikkivideonsa kuvauksissa

Räppiduo JVG halusi jakaa ihmisille hyvää ja osti muun muassa levykaupan tyhjäksi suomiräppilevyistä.

JVG:n VilleGalle musiikkivideon kuvauksissa. // Kuva: Instagram / JVG

JVG:n käytös on hämmentänyt monia ohikulkijoita eilen Helsingin keskustassa. Räppiduon on nähty liikuskelevan porukassa, jossa jaettiin muun muassa rahaa ohikulkijoille. VilleGalle selventää hankkeen taustalta löytyvän erään amerikkalaisräppärin sanoman.

- Me ollaan kuunneltu Notorius B.I.G.:n Mo Money Mo Problemsia. Mieleen tuli, että meidän on pakko päästä eroon rahoistamme. Ettei tule enempää ongelmia, VilleGalle kertoo YleX:lle.

- Jaettiin ne ongelmat sitten muille. Lähinnä muutama vitonen, Jare lisää.

JVG kertoo jakaneensa hyvää mieltä palkitsemalla ihmisiä itsensä ylittämisestä. Jotkut saivat lahjan ilman suoritusta.

- Suomalaisilla on vähän sellainen perusmeininki, että kun annetaan jotain, niin mietitään, onko siinä joku juju. Ihmetellään, onko kyseessä joku piilokameratemppu tai jotain, VilleGalle kuvailee ihmisten reaktioita tempaukseen.

Kyseessä ei ollut bling-bling-meiningin korostaminen.

- Emme halunneet leijua rahalla vaan halusimme jakaa hyvää mieltä. Halusimme myös nähdä talenttia eli sitä, kun ihmiset ylittävät itsensä. Esimerkiksi yksi tyyppi veti satasella 15 penkkipunnerusta, VilleGalle sanoo.

Rahan lisäksi omistajaa vaihtoivat esimerkiksi pari televisiota ja muutamat kuulokkeet. Myös erään levykaupan myyjä teki kivasti tiliä, kun JVG astui kauppaan ostoksille.

- Ostettiin Levykauppa Äx tyhjäksi suomiräppilevyistä. Kaikki vinyylit ja CD:t lähti meidän mukaan. Suomiräppärit ovat tehneet niin hyvää duunia, että me haluttiin palkita nekin. Koska kukaan ei enää valitettavasti osta levyjä, niin me ostetaan, VilleGalle sanoo.

Levyostoksien kanssa tuhraantui kassalla melkoisesti aikaa, kun myyjä sai piipata noin 200 levyä lukulaitteellaan. Suomiräppilevyjä jaettiin sitten kadulla eteenpäin.

Kuvaa tapahtumista tullaan näkemään uudella Voitolla yöhön -biisin musiikkivideolla. Se julkaistaan ensi perjantaina eli 29. marraskuuta.