Hyppää pääsisältöön

Patarumpali Kazutaka Morita valitsi HKOn ja RSOn välilä

RSOn tuore patarumpali Kazutaka Morita on kotoisin Japanista. Nuorempana hän soitti rumpusettiä ja rakasti hevimusiikkia, mutta sattumalta hän päätyi vaskipuhallinyhtyeen lyömäsoittajaksi ja ihastui myös klassisen musiikin lyömäsoittimiin. Hän opiskeli ensin Japanissa ja sitten Amsterdamissa. Tällä hetkellä hän toteuttaa pitkäaikaista haavettaan, sillä hänen haaveenaan oli päästä soittamaan eurooppalaiseen orkesteriin. Hänen matkansa Japanista Radion sinfoniaorkesteriin lähti liikkeelle Norjasta, Bergenin filharmonisesta orkesterista, Tampereen Filharmonian kautta Helsinkiin ja Radion sinfoniaorkesteriin.

Haastattelu ja video Sandra Saulo

Kommentit
 • Piirtäminen teki Lassi Rajamaasta onnellisen – Musiikin syntymäpäiväkalenteri

  Tutustu Musiikin syntymäpäiväkalenterin kuvittajaan.

  Kun Lassi Rajamaa oli Sibelius-Akatemian rehtori 1990-luvulla, hän ei tiennyt mitään hienompaa kuin olla arvostetun taidelaitoksen johtaja. Nyt vanhemmiten hän on tullut toisiin ajatuksiin; elämä olisi ollut sittenkin onnellisempaa taiteilijana. Lassi Rajamaa on Musiikin syntymäpäiväkalenterin karikatyyrien piirtäjä.

 • Antheil viihdyttää tyylillä

  Antheil viihdyttää tyylillä

  George Antheil (1900–1959) toimi monipuolisesti kirjoittajana, pianistina, keksijänä sekä säveltäjänä kahlitsematta itseään tekijänä minkään tietyn lajityypin edustajaksi. Kirjoittajana tekijän käsistä valmistui lehtiartikkeleita, omaelämäkerta, jännitysromaani sekä kolumneja.

 • Florence Pricen lempeää Americanaa

  Florence Pricen lempeää Americanaa

  Afroamerikkalaisen naissäveltäjän tie ei todellakaan ollut helppo 1900-luvun alun Yhdysvalloissa. Silti Florence Price (1887–1953) onnistui ylittämään sukupuoleensa ja etnisyytensä kohdistuneet esteet ja luomaan varteenotettavan tuotannon ennen kaikkea orkesterimusiikin säveltäjänä.

 • Saksofonin ja harpun monipuolinen kokonaisuus

  Saksofonin ja harpun monipuolinen kokonaisuus

  Harpulle ja saksofonille kirjoitettu ohjelmisto ei ole vielä järin suureksi päässyt kasvamaan. Yhdysvaltalainen The Admiral Launch Duo (Jennifer R.