Hyppää pääsisältöön

Patarumpali Kazutaka Morita valitsi HKOn ja RSOn välilä

RSOn tuore patarumpali Kazutaka Morita on kotoisin Japanista. Nuorempana hän soitti rumpusettiä ja rakasti hevimusiikkia, mutta sattumalta hän päätyi vaskipuhallinyhtyeen lyömäsoittajaksi ja ihastui myös klassisen musiikin lyömäsoittimiin. Hän opiskeli ensin Japanissa ja sitten Amsterdamissa. Tällä hetkellä hän toteuttaa pitkäaikaista haavettaan, sillä hänen haaveenaan oli päästä soittamaan eurooppalaiseen orkesteriin. Hänen matkansa Japanista Radion sinfoniaorkesteriin lähti liikkeelle Norjasta, Bergenin filharmonisesta orkesterista, Tampereen Filharmonian kautta Helsinkiin ja Radion sinfoniaorkesteriin.

Haastattelu ja video Sandra Saulo

Kommentit
 • Nyt on Emilie Mayerin vuoro!

  Nyt on Emilie Mayerin vuoro!

  Säveltäjä Emilie Mayer (1812-̶1883) oli Fanny Mendelssohnin ja Clara Schumannin aikalainen, mutta on vielä saanut astella heidän varjoissaan musiikinhistorian sameiden kerrostumien vähitellen kirkastuessa.

 • Marianna Henrikssonin luonteikasta varhaisbarokkia

  Marianna Henrikssonin luonteikasta varhaisbarokkia

  Cembalisti Marianna Henriksson toimii laaja-alaisesti muusikkona vanhan musiikin alueella, mutta myös monitaiteellisten projektien parissa siltoja vanhan ja uuden musiikin välillä rakentaen.

 • Magnus Lindbergin hehkuvia orkesterisoivuuksia

  Magnus Lindbergin hehkuvia orkesterisoivuuksia

  Magnus Lindbergin (s. 1958) tuotanto on vuosituhannen vaihteesta lähtien ollut jatkuvassa pienessä muutosliikkeessä. Vähitellen tuo liike tuntuu saavuttaneen pysyvyyden asteen. Edelleen omaääniseen sävelistöön sekoittuu nyt vahvoja romanttis-impressionistisia vaikutteita, jonka johdosta ilmaisussa on lisää hengittävyyttä, hehkua ja näyttävyyttä.

 • Alissa Firsovan ilmaisu hakee vielä suuntaansa

  Alissa Firsovan ilmaisu hakee vielä suuntaansa

  1990-luvun alussa perheensä mukana Venäjältä Englantiin emigroitunut Alissa Firsova (s.1986) on jo ehtinyt moneen. Pianistina, kapellimestarina sekä säveltäjänä toimivan moniosaajan kamarimusiikkiteoksia on nyt koottu yhteen tekijän ensimmäiselle profiili-äänitteelle. Äänite sisältää kahdeksan kestoltaan verraten suppeaa kamarimusiikkiteosta.