Hyppää pääsisältöön

Toni Marie Iommi pelkäsi aluksi musiikkiuraa isänsä varjossa

Legendaarisen kitaristin tytär on julkaisemassa pian sooloalbumiaan. Toni Marie Iommin sanoo bändikuvioidensa alkaneen myöhään, koska kuuluisuuden varjosta oli pelottavaa lähteä liikkeelle.

Toni Marie Iommi YleX Aamun vieraana

YleX Aamussa torstaina vieraillut Toni Marie Iommi aloitti omasta mielestään myöhään musiikkiuransa. Hän kertoo vastustaneensa ajatusta muusikkoudesta, koska tietää, miten vaikeaa on nousta kuuluisan vanhemman varjosta vakavasti otettavaksi artistiksi. Black Sabbath -kitaristi Toni Iommin tytär sanoo aloittaneensa bändihommat teini-iässä.

- Siitä se johtui. Minua pelotti vähän kohdata se vastustaminen, mikä ihmisiltä tulee luonnostaan. Tiesin, miten ihmiset reagoisivat ja halusin välttää sitä, Toni Marie Iommi sanoo YleX:lle.

Lopulta hän päätti kokeilla musiikkia ja oli kymmenen vuotta metallibändin laulajana, kunnes halusi muutosta.

Nyt Iommi on saanut valmiiksi ensimmäisen sooloalbuminsa, jolta Mitä mieltä olet Toni Marie Iommin kappaleesta Parade?. Se on työstetty yhdessä Evanescence-bändistä vuonna 2003 myrskyisästi lähteneen kitaristi Ben Moodyn kanssa.

- Managerini sai muutaman mutkan kautta kontaktin Beniin. Niinpä saimme sovittua biisinkirjoitussession Los Angelesiin ja teimme pari biisiä.

Yhteistyö sujui niin hyvin, että pian sovittiin kokonaisen albumin kirjoittamisesta.

Lue myös: Toni Marie Iommin mielestä suomalaisissa on hyvä viba

Lähteet: YleX Aamu