Hyppää pääsisältöön

Huippukuvaaja Meeri Koutaniemi ikuistaa loppuvuoden Docventuresin vieraat

Jatkoaikaa kuuden nettijakson verran saanut Docventures paneutuu kuuden jakson ajan naisiin. Studiossa Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin kanssa elokuvista saapuu keskustelemaan kuusi naista, joista huippuvalokuvaaja Meeri Koutaniemi toteuttaa omakuvat.

Meeri Koutaniemen Docventures-selfie // Kuva: Meeri Koutaniemi

Vuoden lehtikuvaajaksi valittu Meeri Koutaniemi johtaa loppuvuoden Docventures-vieraiden omaa omakuva-työpajaa. Ensimmäiseksi työkseen hän kuvasi itsestään oman, modernin ajan tyylikkään selfien.

- Kuvissa lähdetään siitä, että kysyn vieraalta miten hän haluaa tulla kuvattavaksi. Kuvattava saa päättää miljöön ja millä tavalla hän kuvassa on, tai mikä osa hänestä kuvataan. Kuva voi olla kokovartalokuva tai vaikka kuva korvasta. Lopuksi toteutan teknisesti vieraan visioiman omakuvan, Koutaniemi selostaa.

Docventures tarjoilee vielä seuraavien viiden viikon ajan keskiviikkoisin viisi elokuvaa, viisi studiovierasta ja viisi asiantuntijachattaajaa. Viime keskiviikkona nähtiin ensimmäinen Docventures-bonusjakso, jossa Koutaniemen kanssa katsottiin intialainen The World Before Her. Vuonna 2012 valmistunut dokumentti paneutuu naisen rooliin Intiassa. Tulevina viikkoina kattaus on seuraavanlainen:

27.11. The Wankers (2011) - Seksuaalisuus
4.12. Gaea Girls (2000) - Naisellisuus
11.12. Grey Gardens (1975) - Ikääntyminen
18.12. First Comes Love (2013) - Äitiys
26.12. Iron Ladies of Liberia (2007) – Valta

Lähteet: Docventures