Hyppää pääsisältöön

Lissie: Musiikkiteollisuus tekee kuolemaa

Lissie kannustaa nettikansaa tukemaan lempiartistejaan.

Lissie

Further Away (Romance Police) ja Shameless -biisien kirjoittaja Lissiellä on ristiriitainen suhde internetiin. Artistista on hienoa, että netistä löytyy uutta musiikkia, mutta hän rinnastaa ilmaiseksi lataamisen varastamiseen.

- En tulisi kotiisi, söisi ruokaa kaapistasi ja sanoisi, että sori, mulla ei ole varaa maksaa tästä.

Lissien mukaan myös ilmaiset stream-palvelut tuhoavat artistien mahdollisuuden elantoon. Laulaja toteaa, että musiikkiteollisuus tekee kuolemaa ja viittaa Anssi Kelan kirjoitukseen.

- Oli se suomalainen kaveri, joka sai biisilleen miljoona kuuntelukertaa, mutta vain pari tuhatta euroa korvauksia. Ei sillä voi elää. Muusikoilla ei ole pian varaa tehdä musiikkia, käydä kiertueilla tai tulla maahasi soittamaan. Ihmisten pitäisi ymmärtää tämä.

Vaikka Lissie uskoo, että nettikuuntelemisen ongelma tulee tasoittumaan tulevaisuudessa, hän sysää nykytilanteessa vastuun kuulijalle.

- Jos pidät artistista ja uskot hänen musiikkinsa, käytä kymppi ja osta hänen albuminsa. Ihmiset ostavat samalla rahalla drinkkejä baarissa ja kuuntelevat sitten ilmaiseksi levyäni. Jos tahdot kunnon musiikkia, albumeja eikä vain sinkkuja, joihin kyllästyt saman tien, osta musiikkia. Sillä on hurjan iso merkitys.

Lue myös:

Anssi Kela paljasti Spotify-tulonsa ja toivoo bisnekseltä avoimuutta

Lissie: Minulle on tärkeää, ettemme bändin kanssa käytä tietokoneita musiikin luomiseen

Kippis! Amerikkalaislaulaja Lissie hurmasi YleX:n keikalla

Lähteet: Himoartistihaastattelu