Hyppää pääsisältöön

Suomalaismuoti esillä American Music Awardseissa

Mittavan joukkorahoituksen ja Tekesin tuen saanut asustemerkki gTIE kasvaa ja kansainvälistyy.

Justin Timberlake on yksi AMA-gaalan ehdokkaista. // Kuva: Sony Music

Jenni Ahtiaisen luotsaama asustemerkki gTIE jatkaa Amerikan valloitustaan. Porilaislähtöinen suunnittelija on paraikaa Los Angelesissa asustamassa amerikkalaisia tähtijuontajia ja -esiintyjiä American Music Awardsiin. Suomen ajassa sunnuntain ja maanantain välisenä yönä 24. marraskuuta Nokia-teatterissa järjestettävässä gaalassa jaetaan yksi Amerikan suurimmista musiikkipalkinnoista, jonka ovat vuosien varrella voittaneet monet maailman tunnetuimmista artisteista ja yhtyeistä Aerosmithista Aretha Frankliniin. Vuoden artistista kilpailevat tänä vuonna muun maussa Bruno Mars, Rihanna ja Justin Timberlake. Gaalassa esiintyvät muun muassa Lady Gaga, Miley Cyrus ja Macklemore & Ryan Lewis.

gTIE on vuonna 2006 perustettu asustemerkki miehille ja naisille. gTIEn mustanpuhuvan maailman on luonut Jenni Ahtiainen, josta tuli asustesuunnittelija vähän sattumalta: hän ei löytänyt kaupoista mieleistään kravattia, joten hän teki sellaisen itse. gTIE käyttää Suomessa valmistetuissa tuotteissaan erityisesti poronnahkaa, hopeaa ja silkkiä. gTIE on muodostunut erityisesti luovilta aloilta tuttujen persoonallisten pukeutujien suosikiksi: muun muassa Ville Valo, Michael Monroe, Lauri Tähkä ja Duudsonit ovat käyttäneet gTIEn kaulavaatteita. Suomessa kiitelty ja palkittu suunnittelija on saanut viime vuoden aikana myös kansainvälistä huomiota, kun gTIEn kaulavaatteita nähtiin niin Golden Globesissa kuin Oscareissa. gTIE on ollut joka vuosi mukana myös Linnan juhlissa, niin tänäkin vuonna.

Lähteet: Mellakka Helsinki