Hyppää pääsisältöön

Kansa on valintansa tehnyt - vuoden suosituimmat palkittiin American Music Awardsissa

Yhdysvaltojen merkittävimpiin musiikkialan palkintogaaloihin lukeutuva American Music Awards (AMA) järjestettiin eilen Los Angelesissa. Illan suuriin voittajiin kuuluivat Taylor Swift, Justin Timbelake, Rihanna sekä One Direction.

TAYLOR SWIFT

Vuodesta 1974 jaettu American Music Awards palkitsi sunnuntain ja maanantain välisenä yönä yhdysvaltalaisten rakastetuimmat artistit. Toisin kuin esimerkiksi viihdeteollisuuden raadin valitsemat Grammy-palkinnot, AMA-palkinnot jaetaan musiikinostajien äänestyksen, myyntilukujen ja radiosoiton perusteella.

Illan kuningattareksi kruunattiin Taylor Swift, joka nappasi vuoden artistin, vuoden pop-laulajattaren, vuoden country-laulajattaren sekä vuoden country-albumin palkinnot. Illan kuningas oli Justin Timberlake, joka kruunattiin vuoden pop-laulajan, vuoden soul-laulajan sekä vuoden soul-albumin titteleillä. Kaksi pystiä puolestaan lähti One Directionin mukana Isoon-Britanniaan ja kaksi Barbadoksen pop-prinsessa Rihannalle.

Vaikka AMAt lähinnä jaetaankin yhdysvaltalaisille artisteille, lähti tänä vuonna palkintoja Ison-Britannian ja Barbadoksen lisäksi myös vuoden EDM-artisti Aviciin mukana Ruotsiin. Kaikki voittajat voi tsekata AMAn nettisivuilta.

AMA-gaalassa nähtiin tänä vuonna myös suomalaismuotia. Suomalaismuoti esillä American Music Awardseissa.

Lähteet: American Music Awards, Billboard