Hyppää pääsisältöön

Poliisi-tv tutki Ville Valon yhteyttä saatananpalvojiin Provinssirockissa 1998

Vuonna 1998 huhuttiin, että saatananpalvojat aikovat polttaa jonkin Seinäjoen kirkoista Provinssirockin aikana. Kirkkoja ei poltettu, mutta keskustelu satanismista jatkui vilkkaana ja mukaan vedettiin myös HIM-yhtye ja Ville Valo.

Satanismikohuun HIM yhdistettiin, koska levyn nimessä on kolme kuutosta. Promoottori Katja Ståhl kielsi, että HIMiä markkinoitaisiin saatananpalvonnalla.

"Minä tyhmänä lyyrikkona olen käyttänyt hyväkseni symboliikkaa, joka viittaa satanismiin", yhtyeen keulakuva Ville Valo kommentoi.

Turvatoimet olivat mittavat ja useat kirkot olivat tarkkailussa. Komisario Eero Kiikan mielestä ylilyöntejä ei kuitenkaan tehty. Erityistä huolta oli aiheuttanut Provinssirockin sijoittuminen lähelle kesäkuun kuudetta päivää, joka on ilmeisesti saatananpalvojille tärkeä päivä.

Kommentit