Hyppää pääsisältöön

Asa Masa elämänmuutoksestaan: Isyys teki minusta pehmeämmän

Rapsodia-albumin joulukuussa julkaiseva Asa Masa on omien sanojensa mukaan muuttunut melkoisesti uransa alkuajoista. Miehen elämästä on nyt löytynyt oikeasti hyviä syitä juhlimiseen, eikä turhanpäiväinen ryypiskely ole se juttu.

rap-artisti Asa // Kuva: Hanne Kautto / YleX

YleX:n Viikon albumina soivan Rapsodia-albumin joulukuussa julkaiseva (Kuuntele Asan Rapsodia-albumi ennakkoon! ) Asa Masa pohti pitkään positiivisen albumin tekemisen vaikeutta. Albumi esitteleekin yhteiskunnallisesta paatoksesta tutun herättelijän huomattavasti huolettomampana sanaseppona.

- Puhuttiin jo vuosia sitten Julma-Henrin kanssa, että koskakohan saisi tehtyä positiivisen levyn. Se on vähän kriittisten ja ajattelevien räppäreiden vika, eikä sen tekeminen ole helppoa. Tämä levy on kuitenkin aika lähellä sitä. Pop politiikka -kappale saattaisi olla kriittinen, mutta silläkin laululla haluaisin halata montaa poliitikkoa. Tiedän, että yhteiskunta on täynnä persereikiä, mutta on siellä paljon hyvääkin, Asa Masa korostaa.

Vuosien varrella positiivisuuden lisääntymisen lisäksi myös juhlimisen aiheet ovat Asa Masan elämässä vaihtuneet.

- Olen tullut siihen pisteeseen elämässäni, että juhlimiseen on löytynyt tarpeeksi hyviä syitä. On tullut eri kiinnostuksen kohteet ja turhanpäiväinen ryypiskely ei ole se juttu. Isyys vaikuttaa siihen myös varmasti. Ennen olin jo niin hyvin omissa kengissäni ja ajattelin, ettei mikään muutu. Mutta jumalauta sitä pehmenee vieläkin, Asa Masa naurahtaa.