Hyppää pääsisältöön

Maailmalla hehkutettu Beastmilk äänitti debyyttinsä selvin päin neljän koiran kanssa

Maailman musiikkimedioissa huomioitu, kotimainen apokalyptisen post-punkin sanansaattaja Beastmilk kävi äänittämässä debyyttialbuminsa Converge-yhtyeen kitaristin studiolla Massachusettsissa. Yhtyeen mielestä studiolla pyörineet koirat toivat pikantin lisän äänityskokemukseen.

Beastmilk

Perjantaina debyyttinsä Climax julkaiseva Beastmilk on huomioitu maailman merkittävissä musiikkimedioissa Pitchforkista NME:hen. Yhtye herätti myös yhdysvaltalaisen metal-core-yhtye Convergen kitaristi Kurt Balloun kiinnostuksen. Samainen mies on tuottanut yli sata albumia, muun muassa Kvelertakia ja ISIStä. Ballou patisti yhtyeen äänityksiin luokseen Massachusettsiin viime kesänä.

- Aluksi vähän pohdiskelimme, lähdemmekö. Suomalainen mentaliteetti kun on vähän se, että ei nyt ensimmäistä albumia mennä ulkomaille nauhoittamaan, yhtyeen kitaristi Juho kertoo Uuden musiikin iltavuoron haastattelussa.

Lopulta yhtye kuitenkin pakkasi kimpsunsa ja kampsunsa ja lähti matkaan. Kokemus oli yhtyeen mukaan hieno ja se myös kuuluu albumilta. Yhtye myös ystävystyi Balloun kanssa, jolla oli tiukat säännöt äänitysten suhteen. Studiolla ei saanut piereskellä eikä vetää kännejä.

- Meillä oli silti hauskaa aivan uniikilla tavalla. Oli hienoa, että emme tehneet tätä sillä perinteisellä metodilla, jossa bändi menee studiolle, ryyppää ja levy tulee ulos kuin tehtaasta, yhtyeen laulaja Matt kuvailee.

Alkoholittomuuden lisäksi studio poikkesi myös muuten perinteisestä rock-meiningistä.

- Studiossa pyörineet neljä koiraa toivat oman lisänsä äänitysten tunnelmaan. Oli todella outoa olla selvin päin studiossa neljän koiran ja viiden kaverin kanssa, Juho naureskelee.

- Nimesimme studion GodCity studiosista DogCity studioksi, Matt lisää.

Beastmilk kiertää joulukuussa Suomea ja esiintyy HIMin yhtenä lämppääjänä uudenvuoden Helldone 2013 -kiertueella.

Lähteet: Uuden musiikin iltavuoro