Hyppää pääsisältöön

Blogistania: Lihastohtori ja Juha Hulmi

Blogistania: Lihastohtori ja Juha Hulmi. Kuva: Sirpa Leskelä

Juha Hulmilla on tehtävä. Hän haluaa valistaa, opettaa ja kouluttaa ihmisiä ymmärtämään lihaksia. Lihastohtori-blogin sanoma löytää lukijansa; kävijöitä kertyy kuukaudessa yli 50 000.

Kun kaikenlaista totuutta ja uskomusta on tarjolla, Juha haluaa oikoa väärinkäsityksiä ja tarjota tilalle tutkittua faktaa.
Juhan tavoitteena on koota yhteen paikkaan niin paljon paikkansa pitävää tietoa kuin mahdollista. Kun kaikenlaista totuutta ja uskomusta on tarjolla, Juha haluaa oikoa väärinkäsityksiä ja tarjota tilalle tutkittua faktaa. Tietoa kertyy töissä - Juha tekee lihastutkimusta Suomen akatemialle Jyväskylän yliopistossa.

- Verorahoilla kustannetaan meidän yliopistoihmisten tutkimusta ja työtä. Mielestäni kuuluu täysin meidän juttuun, että valistetaan ja tuodaan informaatiota. Se on elämäntehtäväni, Juha pohtii.

Asioista saa halutessaan monimutkaisia, ja eri dieettien valossa homma helposti hankaloituu. Juhan mukaan muutamalla perusjutulla pääsee jo pitkälle. 

- Jos syö enemmän kuin kuluttaa niin ihminen lihoo. Jos syö vähemmän kuin kuluttaa niin ihminen laihtuu. Että ei tämä elämä ihan niin vaikeata ole.

Lihastohtori-blogia lukevat niin aktiiviset lihasten kasvattajat kuin tavalliset kuntoilijat. Juhalla on selkeä käsitys terveistä lihaksista.

- Pystyy elämään normaalia elämää, liikkumaan paikasta toiseen läähättämättä ja kantamaan kauppakassit kotiin. Terveet lihakset ovat semmoisia, että normaalissa elämässä ei kärsi lihasten takia.

Juha on rationaalinen ja tehokas. Hänen elämänsä on järjestetty niin että vapaa-aikaa olisi mahdollisimman paljon. Kotoa pääsee töihin ja salille alle viidessä minuutissa. Toisaalta Juha tunnustaa itsessään toisenkin puolen, järjen ääni ei välttämättä aina ratkaise arjen valintoja.

- Mä ratkaisen asioita fiiliksellä ja spontaanisti. Olen huomannut, että aika pitkälle silläkin pääsee, kun ei aina liikaa harkitse asioita. Tottakai sitä joskus tulee sammakoita suusta, ei sen niin väliä ole, so what, se on elämää.

Blogistanian uudet jaksot YLE TV2:ssa tiistaisin klo 19.30 3.12. saakka sekä Areenassa.

Blogistania: Lihastohtori ja Juha Hulmi. Kuva: Sirpa Leskelä

Linkit: