Hyppää pääsisältöön

Elias Kaskinen on valmis Lauri Tähkän manttelinperijäksi

YleX Iltapäivän Rytmibarometri-vieraana kävi Elias Kaskinen ja Päivän Sankarit -poppoon keulahahmo Elias Kaskinen.

Elias Kaskinen // Kuva: Sofia Thurén

Iskelmään kurvaavaa poppia soittavassa Elias Kaskinen ja Päivän Sankarit -yhtyeessä solistilla on selvästi päärooli. Laulaja Elias Kaskisen mukaan bändin nimi on tarkkaan harkittu.

- Kyllä siitä vähän oli keskustelua, mutta ollaan bändin kanssa sitä mieltä, että selkeä nimi on kaikkien etu. Ne bändit, joissa on selvästi keulahahmo, jäävät paremmin mieleen. Yhtyeen koko nimi korostaa myös sitä, ettei taustalla ole mikä tahansa letka vaan päivänsankareita. Se on hauska ja sopivan ärsyttävä.

Kaskisen rooli bändin näkyvimpänä hahmona tulee työnjaosta. Tekstit syntyvät suoraan nuoren miehen elämästä, joka säveltää ja sanoittaa kaikki kappaleet.

- Biisejäni yhdistää elämäni naiset. Ne kaikki eivät ole vain rakastavaisia, esimerkiksi yksi biisi kertoo siskostani.

Muusikon mukaan on kunnia päästä laulun aiheeksi.

- Sitähän sanotaan, että pitäisikö taitelijan maksaa muusilleen. Nimen olen joskus saattanut laittaa listaan, jos joku on tunnistanut itsensä biisistä.

Elias Kaskinen ja Päivän Sankarit -yhtyeellä on sama keikkamyyjä mm. Lauri Tähkän, Juha Tapion ja Tuure Kilpeläisen kanssa. Kaskinen hyväksyy bändin niputtamisen samaan kategoriaan iskelmäartistien kanssa.

- Biisintekotapani on perinteinen, ja ihmiset kuulevat siinä iskelmällisyyttä. En juokse iskelmäartistin roolin perässä, mutta otan mielelläni sen manttelin vastaan.

Mitä mieltä olet Elias Kaskisen ja Päivän Sankareiden kappaleesta Sano se mulle?Kappaleen kertoja tivaa naiselta, onko hänellä joku toinen. Kaskinen näkee huolenaiheen yleisenä ihmissuhteissa.

- Kun rakastuu tulisesti, sitä ensimmäisenä ajattelee, onkohan sillä jo joku toinen. Jännittyneisyys ja ristiriitaisuus käytöksessä ovat merkkejä uskottomuudesta. Kysymys on tosi vaikea ja kaikkihan sen kanssa tuskailee.

Nelihenkinen yhtye julkaisee debyyttialbuminsa ensi vuonna.

Lähteet: YleX Iltapäivä