Hyppää pääsisältöön

Tohtorit Alban ja Bombay sekä DJ Bobo lääkitsivät Suomen tanssikansaa

Eurodance sai suomalaiset liikehtimään 1990-luvulla. Ruotsalaiset Dr. Alban ja Dr. Bombay sekä sveitsiläinen DJ Bobo takoivat Suomessa listahittejä ja olivat Lista-ohjelmassa usein nähtyjä vieraita.

Dr. Albanin albumi Look who's talking oli Suomen virallisella listalla sijalla viisi huhtikuussa 1994. Alex Niemisen haastatelussa ruotsalainen hammaslääkäri kehui suomalaista keikkajengiä ja oli tulossa seuraavana kesänä jälleen uudelle kiertueelle.

Huumoriartisti DJ Bombay esitti Listassa hittinsä Calcutta ja vastaili Mari Kakon kysymyksiin intialaisittain aksentoiden. Ruotsalaissyntyinen muusikko hallitsi kuitenkin myös pohjoisen elementin lumen ja esitteli lumilautailutaitojaan Rukalla haastattelun lomassa joulukuussa 1998.

Sveitsiläinen DJ Bobo puolestaan vierasti Suomen kalseutta. Liiallisen kylmyyden lisäksi myös suomalaiset jääkiekkoilijat olivat hänen mukaansa liian hyviä. Marraskuussa 1994 kylmällä kauppatorilla kahvitellessaan DJ Bobo kuitenkin lämpeni juttelemaan enemmänkin. Edellinen levy oli myynyt kultaa ja uusi single oli listatulokkaana. DJ Bobo kertoi yllättyneensä, miten suomalaiset osasivat keikoilla kaikki biisit.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä

Kommentit