Hyppää pääsisältöön

Ville Haapasalo uudesta sarjastaan: Taisimme käydä maailman rumimmassa kaupungissa

Jäämeri 30 päivässä -sarjan kuvausryhmä ja Ville Haapasalo tulivat viimeisimmällä reissullaan siihen tulokseen, että he vierailivat maailman rumimmassa kaupungissa.

Ville Haapasalo Jäämeri 30 päivässä -sarjassa. // Kuva: Ossi Käki

Ville Haapasalon seikkailut Venäjällä jatkuvat jälleen, kun miehen uusin sarja alkaa tammikuussa. Se on nimeltään Jäämeri 30 päivässä. Nyt kolutaan läpi Venäjän pohjoisrannikkoa, jonka luontoa Haapasalo kuvaa kauniiksi. Toisin on kaupunkien kohdalla.

- Niissä kaupungeissa on kauneutta, kun seisoo kaupungin reunalla ja katsoo poispäin. Silloin on erittäin kaunista. Siellä näkyy erittäin kauniita tuntureita, Haapalo kertoo YleX:lle.

Tv-tähti ei kohteliaisuussyistä haluaisi kertoa enempää yksityiskohtia. Lopulta hän kertoo, että Jäämeri 30 päivässä -sarjan kuvausryhmässä kaikki ovat sitä mieltä, että tulipa nähtyä maailman rumin kaupunki.

- Sanotaan nyt niin, että maailman rumimpien kaupunkien listalla aika kärjessä on sellainen paikka kuin Tiksi. Kannattaa käydä kurkkaamassa, jos sattuu niille kulmille. Se voi hiukan yllättää, ei ole ihan niitä peruspaikkoja.

Tiksi on muutaman tuhannen asukkaan kaupunkimainen satamapaikkakunta Laptevinmeren rannalla. Kaukana täältä.

Pohjois-Venäjän karuissa kaupungeissa Haapasaloa häiritsee se, miten paikallisväestöä on ajettu niihin.

- Olisi kaunista, jos he saisivat asua tuntureissa, mutta nyt heitä raahataan kaupunkeihin. Siellä he sitten sammuvat pullo kourassa katuojiin.

Jäämeri 30 päivässä -sarja lähtee liikkeelle joillekin suomalaisillekin tutusta Murmanskista. Meren rannikkoa seuraava reitti johtaa 6000 kilometrin päähän itään. Vaikka kaupungit ovat rumia, luonto on kaunista.

- Totta kai se pohjoinen elämä on mun mielestä kaunista, vaikka se näyttääkin suomalaisten näkökulmasta ankealta. Siellä kasvetaankin jotenkin niin, että tuuli ei pysty kaatamaan. Maan vetovoima vetää niitä ihmisiä ihan eri tavalla puoleensa, Haapasalo kuvailee.

Hän on viehtynyt sikäläisten tapaan elää luonnosta. Haapasalo ei silti vaihtaisi paikkaa heidän kanssaan, koska hänelle tulisi vetelät housuun heti ensimmäisenä syksynä.