Hyppää pääsisältöön

Strippari Irina Tundra: Isäni ei vieläkään hyväksy uravalintaani

YleX Viikonlopussa keskusteltiin strippauksesta. Vieraina olivat stripparit Irina Tundra ja Spartta, jotka kertoivat muun muassa siitä mistä heidän taiteilijanimensä ovat syntyneet ja miten lähipiiri suhtautuu heidän ammatinvalintaansa.

Stripparit Irina Tundra ja Sparta

YleX Viikonlopun lifestyle-slotissa juteltiin tällä viikolla strippaamisesta. Vieraana ollut Spartta kertoo oman stripparinimensä tulleen vappujuhlista, jonne hän pukeutui spartalaiseksi sotilaaksi.

- Kaverit kutsuivat minua sen jälkeen spartalaiseksi. Kun aloitin strippaamisen ja kysyin kavereilta nimivaihtoehtoja, niin kaverit sanoivat Sparttan olevan hyvä.

Irina Tundra halusi aloittaessaan uraansa käyttää omaa nimeään, koska ei halua kukaan muu.

- Käytin aluksi vain Irina-nimeä, mutta samannimisiä on tällä alalla muitakin, joten halusin erottua. Keksin lisänimen bulgarialaiselta laulajattarelta, joka on idolini. Hänen taiteilijanimensä on Sahara, joten siitä keksin itselleni tavallaan vastakohdan eli Tundran.

Irina sanoo innostuneensa tankotanssista käytyään strippiklubilla asiakkaana.

- Se oli minusta niin kaunista, että halusin itsekin oppia sen.

Spartta puolestaan intoutui strippaamisesta käytyään Mr Lotharin keikalla.

"He taitavat sulatella asiaa edelleen"

Irina ei uransa alussa uskaltanut kertoa lähipiirilleen strippaavansa. Naisen vanhemmat saivat tietää tämän uravalinnasta lukemalla lehdestä Irina Tundran haastattelun.

- He taitavat sulatella asiaa edelleen. Isä ei varmaan vieläkään hyväksy sitä.

Sparttan lähipiiri suhtautuu strippaamiseen positiivisesta, vaikka miehen vanhemmat sukulaiset eivät ehkä täysin ymmärrä mistä on kyse.

- Kaikki kaverit ovat olleet innoissaan ja minut esitellään aina muille stripparina, Spartta nauraa.

Kun Irina Tundra ja Spartta tekevät töitä kehollaan, heidän täytyy tietenkin pitää siitä myös hyvää huolta. Aiemmin ylipainoinen Spartta harrastaa kehonrakennusta. Hän kokee, että haluaakin nyt esitellä kroppaansa muille laihduttuaan muutaman vuoden sisällä 40 kiloa. Irina puolestaan ei käy salilla tai treenaa muutoin, mutta strippiesitysten harjoitteleminen on riittävää treeniä. Irina on käynyt muun muassa rintojen suurennusleikkauksessa.

- En usko, että työskentelisin tällä alalla, jos minulla ei olisi suurennettuja rintoja.

Lähteet: YleX Viikonloppu