Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote: UMK paljastaa tulevan kauden kilpailijat avoimessa tiedotustilaisuudessa 10.12.

UMK14-kilpailijoiden julkistus striimataan suorana osoitteessa yle.fi/umk ti 10.12. klo 12. Kuva: Yle 14

Uuden Musiikin Kilpailu julkistaa kauden 2014 kilpailijat avoimessa tiedotustilaisuudessa. Median edustajien lisäksi kuka tahansa voi ottaa osaa tapahtumaan verkossa. Seuraa osallistujien paljastumista suorassa lähetyksessä osoitteessa yle.fi/umk tiistaina 10.12. klo 12.

"Esittelemme kilpailijat yhtä aikaa kaikille kiinnostuneille, koska tänä päivänä sosiaalisen median rooli UMK:n tapaisissa tuotannoissa on suuri. Somesta on tullut osa tv-katsomiskokemusta. Sen tekijät ovat nyt #UMK14-kauden lähtöruudussa", kertoo UMK:n tuottaja Anssi Autio.

Tapahtuman juontavat YleX:n suosikkikasvot Ile Uusivuori ja Anne Lainto. Lavalla nähdään kilpailijoiden lisäksi muun muassa vaikutusvaltainen tuomaristo Toni Wirtanen, Redrama, Aija Puurtinen ja Tomi Saarinen sekä viime vuonna Suomea Euroviisuissa edustanut Krista Siegfrids.

Osallistu lähetykseen, kommentoi ja kerro mielipiteesi hashtagilla #UMK14!

Yle TV2

To 26.12. klo 20.10
TOP12 - tuomariston valinta. Nähtävissä Yle Areenassa 10.12. alkaen.

La 28.12. klo 21
Ensimmäiset kuusi UMK-kilpailijaa esiintyy ensimmäistä kertaa tuomaristolle.

La 04.1. klo 21
Seuraavat kuusi UMK-kilpailijaa esiintyy ensimmäistä kertaa tuomaristolle.

La 11.1. klo 21 suora lähetys
Karsinta 1. Suora lähetys Peacock-teatterista, jossa kuusi kilpailijaa tavoittelee UMK-finaalipaikkaa.

La 18.1.klo 21 suora lähetys
Karsinta 2. Suora lähetys Peacock-teatterista, jossa kuusi kilpailijaa tavoittelee UMK-finaalipaikkaa.

La 25.1. klo 21 Semifinaali, suora lähetys
Semifinaali. Suora lähetys Peacock-teatterista. Viimeiset paikat jatkoon UMK-finaaliin ratkaistaan yleisöäänillä.

La 1.2. klo 21 Finaali, suora lähetys
Suuressa finaalilähetyksessä Barona-areenalla esiintyy kahdeksan UMK-finalistia. Koko kisan voittaja ratkaistaan yleisön ja tuomariston yhteenlasketuilla äänillä. Voittaja edustaa Suomea Euroviisuissa toukokuussa.

Lisäksi UMKplus tarjoaa fiiliksiä ennakkoon ja voitonhuumaa lähetyksen jälkeen joka lauantai 11.1. alkaen osoitteessa yle.fi/umk. UMK kuuluu ja näkyy myös YleX:ssä, Yle Radio Suomessa, X3M:ssä, Vegassa sekä Yle Femmalla.

yle.fi/umk
www.facebook.com/UudenMusiikinKilpailu
Twitter & Instagram: #UMK14

Pressikuvat
yle.fi/pressi. Käyttäjätunnuksen voi pyytää sähköpostitse yle.ohjelmatiedotus@yle.fi.

Uuden Musiikin Kilpailu. Yksi biisi voittaa sata miljoonaa kuulijaa.

Lisätiedot:
Anssi Autio, 040 749 0047, anssi.autio@yle.fi
Haastattelupyynnöt:
Mari Wainio, 040 828 0508, mari@mellakkahelsinki.fi

Pressmeddelande 2.12.2013

UMK-artisterna för 2014 presenteras 10.12. - presskonferensen strömmas direkt

Tävlingen för ny musik, UMK, presenterar artisterna för år 2014 tisdagen den 10. december klockan 12. Presskonferensen strömmas direkt via yle.fi/umk och är alltså öppen för alla - såväl press som publik.

"De sociala medierna är i centrum för produktioner som UMK. Därför vill vi att alla intresserade ska kunna följa med när de nya artisterna avslöjas, och kommentera dem under hashtagen #UMK14. Sociala medier är helt enkelt en del av dagens tv-upplevelse", säger UMK-producenten Anssi Autio.

Programmet leds av YleX-favoriterna Ile Uusivuori och Anne Lainto medan UMK-juryn består av de analytiska och karismatiska Toni Wirtanen, Redrama, Aija Puurtinen och Tomi Saarinen. Upp på scen kliver också fjolårsvinnaren Krista Siegfrids.

UMK-sändningarna kör igång på Yle TV2 torsdag 26.12. klockan 20.10. Från och med 28.12. fortsätter tävlingen på lördagar klockan 21. Finalen går av stapeln 2.1. på Barona Arenan i Esbo. Den refereras på svenska.

Från och med 11.1. bjuder webbsändningen UMKplus på stämningar också före och efter de egentliga sändningarna. Du kan följa med tvåspråkiga UMKPlus på yle.fi/umk. UMK hörs och syns också på YleX, Yle Radio Suomi, i X3M och Vega.

Delta, kommentera och tyck till under hashtagen #umk14!

yle.fi/umk
www.facebook.com/UudenMusiikinKilpailu
Twitter & Instagram: #UMK14

Pressbilder
yle.fi/pressi.

UMK – Tävlingen för ny musik. Vinn en publik på hundra miljoner.

För mera information kontakta:
Anssi Autio, 040 749 0047, anssi.autio@yle.fi
Intervjuförfrågningar:
Mari Wainio, 040 828 0508, mari@mellakkahelsinki.fi

 • Softengine on UMK-voittaja ja Suomen euroviisuedustaja 2014

  Superjännittävä UMK-finaali huipentui Espoon Barona Areenalla, kun yleisö- ja tuomariäänin Softengine kappaleellaan Something Better ylsi UMK-voittajaksi ja edustamaan Suomea ensi toukokuussa Eurovision laulukilpailuun Kööpenhaminaan.

 • Krista Siegfrids tähdittää UMK:n tiheätunnelmaista finaalia

  Kahdeksan biisiä, kahdeksan esittäjää – vain yksi lähtee tuomari- ja yleisöäänin edustamaan Suomea Eurovision laulukilpailuihin Kööpenhaminaan toukokuussa. Suora lähetys nähdään lauantaina 1.2. Yle TV2:ssa, Yle Radio Suomessa, Yle Radio Vegalla ja Yle X3M:llä klo 21 lähtien.

 • UMK - Semifinaalin tulokset

  Huiman intensiivisessä suorassa lähetyksessä yleisöäänin finaaliin menivät Lauri Mikkola: Going Down, Clarissa feat. Josh Standing: Top Of The World, Mikko Pohjola: Sängyn reunalla, MadCraft: Shining Bright, MIAU: God/Drug sekä Hukka ja Mama: Selja . UMK-finaalin suora lähetys Barona areenalta nähdään Yle TV2:ssa ja Yle HD:ssa la 1.2. klo 21.00.

 • Semifinaalin esiintymisjärjestys ja äänestysnumerot

  UMK-jännitys tiivistyy ensi lauantaina 25.1. Yle TV2:ssa klo 21, kun kahdeksan UMK-artistia kisaavat paikasta finaaliin. Viimeisiä finaalipaikkoja tavoittelevat MadCraft, Hukka ja Mama, Lauri Mikkola, Jasmin Michaela, Dennis Fagerström, MIAU, Mikko Pohjola sekä Clarissa feat. Josh Standing. Yleisöllä on kaikki valta lauantaina, sillä kuusi artistia pääsee finaaliin ainoastaan yleisön äänillä.