Hyppää pääsisältöön

Jalkapallotähti Nikolai Alho sai levytyssopimuksen JVG:n tallista

13-vuotiaasta lähtien musiikkia YouTubessa julkaissut futistähti Nikolai Alho kiinnitettiin JVG:n levy-yhtiö PME Recordsiin.

Nikolai Alho YleX Iltapäivän Tonttukokelaana // Kuva: Jenni Poikelus

YouTubeen covereita muun muassa Justin Bieberiltä ja Drakelta julkaissut HJK:n jalkapallotähti Nikolai Alho on kiinnitetty JVG-räppikaksikon PME Records -levy-yhtiöön. Lokakuussa oman, tunnettuja suomalaisia vilisevän Standing Right Here -musiikkivideon julkaissut monitaituri herätti Jaren ja VilleGallen mielenkiinnon samaisen musiikkivideon kuvauksissa. Tämän jälkeen asiat etenivätkin rivakkaan tahtiin.

- He kiinnostuivat ja pyysivät minua tulemaan demottamaan yhden biisin pari viikkoa. Pari päivää myöhemmin puhelin soi, että saan levytyssopimuksen. Olen saanut jätkiltä paljon tukea ja he ovat mahtavia tyyppejä, Alho kertoo YleX:lle.

- Tämä on sopiva jatkumo meidän stoorillemme. Alho on nuori, urheileva ja komea kundi, JVG:n Jare puolestaan kommentoi tuoretta kiinnitystään.

Omat kappaleensa tähän mennessä itse säveltänyt, sanoittanut ja tuottanut 20-vuotias laulaja-räppäri kertoo pöytälaatikossa olevan jo 5–10 valmista demobiisiä.

- Julkaisemme ensimmäisen sinkun ensi vuoden alussa. Tarkoituksena olisi julkaista kesäkuuhun mennessä kolme kappaletta, jonka jälkeen alamme tsiigailla kokopitkän albumin työstämistä. En ole koskaan ennen keikkaillut, mutta tähtäämme festareille. Mikäli saan vapaata fudiksesta, Alho naurahtaa.

Motivaatiota piisaa molempiin ammatteihin

Alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa pelaava Alho pitää musiikkiurasta huolimatta edelleen jalkapalloa ykkösammattinaan.

- Musiikki tulee jalkapallon jälkeen. Mutta en silti tee musiikkia mitenkään läpällä, vaan se on toinen ammattini. Motivaatiota löytyy kummallekin ja haluan menestyä molemmissa. Pitää vaan vähän tarkemmin tsiigata miten aikansa käyttää, mutta kyllä molemmille sitä löytyy, Alho vakuuttaa.

Tärkeimpänä sysäyksenä ammattiuralle musiikin parissa Alho pitää Miikka Tarvaisen kanssa tehtyä Standing Right Here -musiikkivideota, jolla myös JVG pilkahtaa.

- Se on nyt kerännyt lähes 250 000 katselukertaa ilman promoa. Kaikki lähti siitä videosta ja ilman Miikkan apua en varmaan olisi tässä, Alho ylistää ystäväänsä.

Lähteet: YleX