Hyppää pääsisältöön

Pete Parkkonen tekee paluun suomen kielellä – taustalla Isac Elliotin tuottaja

Pete Parkkonen tekee paluun Mitä minä sanoin -sinkulla. Mies on parin vuoden hiljaiselon aikana vaihtanut levy-yhtiötä Sony Musicista Warner Musiciin ja laulukieltä englannista suomen kieleen.

Pete Parkkonen

Laulukielen englannista suomen kieleen vaihtanut Pete Parkkonen tekee paluun itse kirjoittamallaan Mitä minä sanoin -kappaleella. Parkkonen esittelee kappaleen radiossa YleX Aamussa 5. joulukuuta ja tv:ssä Nelosen Dancing On Ice: Plan -gaalassa 7. joulukuuta.

- Ei löydy sellaista sanaa, kuinka paljon odotan sitä. Tämä muutama vuosi, jonka olen tehnyt levyä, tuntuu niin pitkältä ajalta. Tekee mieli soittaa uusia biisejä heti kaikille ja on vaikea pysyä paikoillaan, kun tietää että kohta alkaa tapahtua, Pete Parkkonen intoilee YleX:lle.

- Ensimmäinen live-esiintyminen jännittää hirveästi. Mietin, miten ihmiset reagoivat uuteen tulemiseeni. En tee mitään pientä kokeilukeikkaa salaklubilla, vaan menen suoraan isolle areenalle, Parkkonen kauhistelee.

Paluulevy julkaistaan keväällä 2014 ja sen on tuottanut Isac Elliotin Wake up World -menestysalbuminkin takana ollut hittikynäilijä Joonas Angeria.

- Emme halunneet tekijäporukasta tilkkutäkkiä, jotta yhdenmukaisuus säilyisi levyllä. Olen tehnyt Joonaksen kanssa tekstejä ja parilta isolta muusikolta on tullut sanoja, joista kerron vasta myöhemmin, Pete juttelee.

Laulukielen vaihtaminen ei ollut aivan yksinkertaista miehelle, joka on koko ikänsä laulanut englanniksi.

- Ensimmäisissä demoissa d:t olivat t-kirjaimia ja toisinpäin ja ärrät olivat pyöreitä, Parkkonen naureskelee.

Musiikkikenttä on muuttunut paljon niiden muutaman vuoden aikana, kun Parkkonen on ollut pois parrasvaloista. Peten uudet kappaleet kumartavat suomirockin perinteelle 2010-luvun keinoin. Myös artisti on huomannut, että sellainen musiikki on loistanut poissaolollaan radioaalloilta ja hittilistoilta jo jonkin aikaa.

- Mulla on hyvä fiilis. Kaikki musa on jees, mutta nyt saadaan poprock-puoleltakin täytettä radioihin. Ei se tietysti uusi juttu ole, mutta tuodaan se 2010-luvulle tavallaan uutena genrenä. Nykyään radioissa soi niin paljon klubimusaa, artisti sanoo.

Laulukielen lisäksi mies on vaihtanut myös tyyliään. Keikkalavoilla tullaan näkemään aiempaa miehistyneempi ja rosoisempi Pete Parkkonen.

- Mulla on pitempi tukka ja parta kasvaa, kun olen vähän miehistynyt. Olen myös kokenut ja oppinut paljon kaikkea. En ole nyt ihan samanlainen ihana kiltti Pete kuin 18-vuotiaana, Parkkonen kuvailee.

Lähteet: YleX