Hyppää pääsisältöön

Breakdance-guru A-Rock: Lajin kehittelijät arvostavat suomalaista tanssityyliä

Vuodesta 2000 breakdancea tanssinut Aleksi Kyllönen uskoo, että maailmalla arvostetaan suomalaista perinteitä vaalivaa tanssityyliä, jossa turhat temput on jätetty suosiolla muille.

Aleksi Kyllönen A-Rock

Aleksi Ruuskanen sai Maailman toiseksi paras radioshow -ohjelmaan vieraakseen breakdancen SM-finaalin kutsuvieraskaartiin kuuluvan tanssijan, 13 vuotta breikanneen Aleksi Kyllösen. Suomalainen katutanssi on hyvässä maineessa maailmalla A-Rockina tunnetun Kyllösen mukaan siksi, että se arvostaa vanhan koulukunnan oppeja.

- Suomessa on säilytetty old school -tyyli, jossa vaalitaan perinteitä ja lähdetään rakentamaan juttua tanssin ja tyylien kautta. Maailmalla mennään enemmän muotisuuntausten mukana. Vanhan koulun ysäri- ja kasarityypit sekä lajin kehittelijät arvostavat sitä, mitä Suomessa nykyään tehdään, Kyllönen kertoo.

Kyllösen mukaan myös fysiikka voi tulla suomalaistanssijoiden liikkeissä vastaan.

- Suomalaiset pysyvät vähän lähempänä lattiaa eivätkä yritä niin lentää. Esimerkiksi korealaisilla fysiikan lähtötaso voi olla vähän erilainen kuin suomalaisilla. Maailmalla tehdään enemmän voltteja ja temppuja, seistään ja pompitaan käsillä. Suomessa keskitytään tanssiin ja lähdetään sillä voittamaan ja saamaan arvostusta.

Lähteet: Maailman toiseksi paras radioshow