Hyppää pääsisältöön

Maailman paras telinevoimistelujoukkue esittelytehtävissä

Filmisepon vuoden 1945 katsauksessa esitellään telinevoimistelun liikkeitä. Esimerkkisuorituksista vastaa kolme vuotta myöhemmin miteltyjen Lontoon olympialaisten paras voimistelujoukkue.

Huipulle päästäkseen telinevoimistelijoilta vaaditaan vuosia kestävää harjoittelua. Harjoittelu on aloitettava jo nuorella iällä. Suomalaisella kilpavoimistelulla oli 1940-luvulla ollut jo pitkään tunnustettu asema kansainvälisillä kilpakentillä. Filmisepon esittelyfilmi puhutteli kansakunnan nuoria toivoja jatkamaan Suomen menestystä voimistelun huippumaana.

Esimerkkiliikkeiden esittelijöiksi oli koottu melkoinen ryhmä: Einari Teräsvirta, Kalevi Laitinen, Olavi Rove ja Veikko Huhtanen edustivat kaikki Suomea kolme vuotta myöhemmin Lontoon olympialaisissa, jossa miehet olivat voittamassa joukkuekisasta kultaa.

Huhtanen voitti Lontoossa myös kultamitalit moniottelusta sekä hevosesta ja vielä hopeaa nojapuista. Rove täydensi Lontoon mitalikimaraa henkilökohtaisella hopeamitalilla hypyistä.

Teksti: Ville Matilainen