Hyppää pääsisältöön

Superblondi Satu Lappi uskoi, että jokainen voi olla julkkis

Satu Lappi oli aina haaveillut tulevansa tunnetuksi, ja valinta Vuoden naiseksi 1997 merkitsi ensimmäistä etappia tällä tiellä. Hän uskoi vilpittömästi, että jokaisella muullakin oli mahdollisuus nousta julkisuuteen, kun vain pyrki sinne kyllin tarmokkaasti.

Tietolaatikko

Satu Lappi oli pääosassa Olli Haikan dokumentissa Blondirundi, joka voitti Tampereen elokuvajuhlien yleisöpalkinnon vuonna 1998.
Lappi hankki sittemmin silikonirinnat ja poseerasi vuonna 1999 Hymyn ja Suomen Hustlerin alastonkuvissa. Hän emännöi Sanna Suutarin kanssa Nelosen realitysarjaa Gonzo-tv ja voitti Suomen turhin julkkis 1999 -äänestyksen. 2000-luvun alussa Lappi vetäytyi pois julkisuudesta.

Haastattelija Susanne Päivärinnan mukaan meneillään olevaa aikaa leimasi käsitys, ettei kukaan ole mitään, ellei ole päässyt julkisuuteen. Lappi ei allekirjoita Susanne Päivärinnan väitettä, mutta myöntää silti, ettei tahtonut olla "tavallinen kaupan kassa".

Lappi sanoo pyrkivänsä julkisuuteen kaikin mahdollisin tavoin, ei kuitenkaan esimerkiksi sängyn kautta tai muilla "epärehellisillä" keinoilla.

Vuoden nainen 1997 -kiertue järjestettiin nuhjuisissa diskoissa eri puolilla maata. Päivärintaa askarruttaa, hävettikö Lappia esiintyä uimapuvussa päihtyneiden miesasiakkaiden edessä. Tämän mielestä kaikki oli kuitenkin ollut mielettömän nastaa, eikä humalaisten huutelukaan häirinnyt. "Mä en ikinä ajattele että hävettää."

Seuraavaksi Lappi kaavailee opiskelevansa näyttelijäksi. Playboyn alastonkuviin hän ei Linda Lampeniuksen tavoin vielä tässä vaiheessa lähtisi, vaikkei hän vähäpukeisuutta sinänsä vierastanutkaan.

Rintojen muokkauksesta ei haastattelussa puhuta, mutta huuliin Lappi kyllä haluaisi silikonia. Päivärinta pitää niitä jo nyt riittävän kauniina, mutta Lappi perustelee: silikonilla huulia saisi lisää.

Teksti: Jukka Lindfors

Kommentit
 • Elokuu on raadollinen elokuva ihmissuhteista, alkoholismista ja toteutumattomista unelmista

  Palkittu elokuvaklassikko on nyt pysyvästi Areenassa.

  Elokuu (1956) on Matti Kassilan käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, jota pidetään kiistatta yhtenä suomalaisista elokuvaklassikoista. Se pohjautuu Frans Emil Sillanpään samannimiseen kirjaan vuodelta 1941. Elokuva sai ilmestyttyään yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja se edusti Suomea Cannesin elokuvajuhlilla 1957.

 • Kirsi Kunnaksen Tiitiäis-hahmot loikkivat Punni-pupun johdolla kirjasta radioon

  Aino-Maija Tikkanen lukee klassikkosatuja.

  Mistä löytyy korvaton pupu tai kengälle kaveri? Entä miksi prinssit hyppivät toistensa yli? Vuonna 1963 näyttelijä Aino-Maija Tikkanen kertoili Kirsi Kunnaksen rakastettuja Tiitiäisen tarinoita radioaalloille, jotka ovat viimein rantautuneet Areenaan sadunnälkäisten mielikuvitusseikkailijoiden riemuksi.

 • "Hyvä Holkeri!" – Kummelin Saldo oli taloussatiiri lama-Suomesta

  Tynnyripukuinen laman uhri ja aikakauden tutut nimet.

  Lama on vienyt Suomen syvään kriisiin useasti. 1990-luvun alun lama oli monelle kovaa aikaa. Pankkisotkujen myötä korot kipusivat taivaisiin ja moni koki henkilökohtaisen konkurssin. Komediaryhmä Kummeli otti vuosina 1993 ja 1994 kantaa maan tilanteeseen. Syntyi satiirinen sketsisarja Saldo, jossa kiitettiin ja kehuttiin aikakauden tunnetuimpia talousnimiä. Tynnyriasuinen päähenkilö menetti jopa vessanpönttönsä velkojille.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto