Hyppää pääsisältöön

Toni Wirtanen tokaluokkalaisten lauluideoista: En olisi osannut kirjoittaa parempaa lainia

Apulanta-yhtyeen Toni Wirtanen palasi Ylen Kuperseikkailu-ohjelman kanssa vanhalle ala-asteelleen ja ideoi lauluaiheita tokaluokkalaisten kanssa. Wirtanen hämmästeli lasten loistavia ilmaisuja.

Toni Wirtanen tuomaroi tänäkin vuonna Uuden Musiikin Kilpailussa. // Kuva: Tom Hakala / Anatom Pictures

Ylen Kuperseikkailussa kuusi suomalaista muusikkoa matkustaa kotipaikkakuntiensa päiväkoteihin ja kouluihin tapaamaan paikallisia lapsia ja kirjoittavat kukin vierailuiden inspiroimina kaksi uutta laulua. Muun muassa Mira Luotin, Anna Puun ja Samae Koskisen lailla Apulannan Toni Wirtanen matkusti lapsuutensa kouluun, Salon Pajulan ala-asteelle.

Wirtanen kertoo, että koululaisilta tuli niin päräyttäviä rivejä, että muusikko meni aivan hiljaiseksi.

- Näissä skidien ideoissa oli useita aivan loistavia erikoisilmaisuja. Yksi oli todella koskettava, joka kertoi maailman ensimmäisestä keijusta. Jos on maailman ensimmäinen keiju, niin on aika yksinäinen. Siihen liittyi myös kysymys, milloin tulee lisää keijuja. Siinä on odotusta, yksinäisyyttä ja tyhjyyttä, Wirtanen luettelee.

Eräs laini teki rokkariin erityisen vaikutuksen.

- En tiedä pitikö siinä lukea puuttuva tunne, mutta siinä luki kerta kaikkiaan puutuva tunne. En olisi itse osannut kehittää parempaa lainia, Wirtanen ylistää.

Kuperseikkailun etenemistä seurataan osoitteessa yle.fi/kuperseikkailu sekä Radio Suomessa. Seikkailu huipentuu TV2:n suoraan konserttilähetykseen 13.12.2013 klo 18.00. Wirtasen usko omiin biiseihinsä on kova.

- Lähdemateriaali on loistavaa. Kyllä me näistä hyvä saadaan.

Lähteet: Yle