Hyppää pääsisältöön

Mediatiedote: Uuden Musiikin Kilpailun kilpailijat on valittu!

Kuva: Tomi Mikola yle

Uuden Musiikin Kilpailun kilpailijat on valittu ja ensimmäinen UMK-jakso julkaistiin tänään.

UMK-tuomarit Aija Puurtinen, Redrama, Toni Wirtanen ja Tomi Saarinen ovat valinneet seuraavat kappaleet ja artistit kisaamaan Uuden Musiikin Kilpailun 2014 voitosta. Voittaja edustaa Suomea ensi toukokuussa Eurovision laulukilpailussa Tanskassa.

Kilpailijat paljastettiin suorassa stream-lähetyksessä. Pressitilaisuus on katsottavissa myöhemmin tänään osoitteessa yle.fi/umk. Myös uunituore UMK:n esittelyjakso on juuri julkaistu samassa osoitteessa. Ohjelmassa nähdään, kuinka tuomaristo päätyi valitsemaan 420 demon joukosta parhaan tusinan.

"Musiikin ammattilaiset ovat nyt toisella kaudella onnistuneet valintatehtävässään loistavasti. Näillä biiseillä ja artisteilla me tulemme saamaan huikeaa musiikkiviihdettä" kertoo tuottaja Anssi Autio.

UMK2014-kilpailijat ja -biisit:

Clarissa feat. Josh Standing: Top Of The World
Dennis Fagerström: My Little Honey Bee
Hanna Sky: Hope
Hukka ja Mama: Selja
Jasmin Michaela: Kertakäyttösydän
Lili Lambert: Let Me Take You There
Lauri Mikkola: Going Down
MadCraft: Shining Bright
MAKEA: Painovoima
MIAU: God/Drug
Mikko Pohjola: Sängyn reunalla
Softengine: Something Better

Kilpailijaesittelyt ja maistiaiset kisabiiseistä
yle.fi/umk

Pressikuvat
yle.fi/pressi. Käyttäjätunnuksen voi pyytää sähköpostitse yle.ohjelmatiedotus@yle.fi.
Kuvat: anatom.com
Isot lehdistökuvat: kuvapalvelu@yle.fi

UMK-lähetykset TV2:lla
La 28.12. klo 21 Ensimmäiset kuusi kilpailijaa esiintyy tuomaristolle
La 4.1. klo 21 Seuraavat kuusi kilpailijaa esiintyy tuomaristolle
La 11.1. klo 21 Suora lähetys Peacock-teatterista, kuusi kisaajaa tavoittelee finaalipaikkaa
La 18.1. klo 21 Suora lähetys Peacock-teatterista, kuusi kisaajaa tavoittelee finaalipaikkaa
La 25.1. klo 21 Suora semifinaalilähetys Peacock-teatterista, jaossa viimeiset finaalipaikat
La 1.2. klo 21 Suora finaalilähetys Barona Areenalta, jossa esintyy kahdeksan finalistia

Lipunmyynti
Liput Peacock-teatterin karsintoihin sekä Barona Areenan finaaliin tulevat myyntiin huomenna 11.12. klo 9. Liput alkaen 17,50€ Lippupalvelusta.

Yksi biisi voittaa sata miljoonaa kuulijaa.
yle.fi/umk
#UMK14

Lisätiedot:
Anssi Autio, 040 749 0047, anssi.autio@yle.fi
Haastattelupyynnöt:
Mari Wainio, 040 828 0508, mari@mellakkahelsinki.fi

 • Softengine on UMK-voittaja ja Suomen euroviisuedustaja 2014

  Superjännittävä UMK-finaali huipentui Espoon Barona Areenalla, kun yleisö- ja tuomariäänin Softengine kappaleellaan Something Better ylsi UMK-voittajaksi ja edustamaan Suomea ensi toukokuussa Eurovision laulukilpailuun Kööpenhaminaan.

 • Krista Siegfrids tähdittää UMK:n tiheätunnelmaista finaalia

  Kahdeksan biisiä, kahdeksan esittäjää – vain yksi lähtee tuomari- ja yleisöäänin edustamaan Suomea Eurovision laulukilpailuihin Kööpenhaminaan toukokuussa. Suora lähetys nähdään lauantaina 1.2. Yle TV2:ssa, Yle Radio Suomessa, Yle Radio Vegalla ja Yle X3M:llä klo 21 lähtien.

 • UMK - Semifinaalin tulokset

  Huiman intensiivisessä suorassa lähetyksessä yleisöäänin finaaliin menivät Lauri Mikkola: Going Down, Clarissa feat. Josh Standing: Top Of The World, Mikko Pohjola: Sängyn reunalla, MadCraft: Shining Bright, MIAU: God/Drug sekä Hukka ja Mama: Selja . UMK-finaalin suora lähetys Barona areenalta nähdään Yle TV2:ssa ja Yle HD:ssa la 1.2. klo 21.00.

 • Semifinaalin esiintymisjärjestys ja äänestysnumerot

  UMK-jännitys tiivistyy ensi lauantaina 25.1. Yle TV2:ssa klo 21, kun kahdeksan UMK-artistia kisaavat paikasta finaaliin. Viimeisiä finaalipaikkoja tavoittelevat MadCraft, Hukka ja Mama, Lauri Mikkola, Jasmin Michaela, Dennis Fagerström, MIAU, Mikko Pohjola sekä Clarissa feat. Josh Standing. Yleisöllä on kaikki valta lauantaina, sillä kuusi artistia pääsee finaaliin ainoastaan yleisön äänillä.